Társoldalunk:

Izgalmas véghajrában verte a Kaposvár a Körmendet

Soproni Postás - Szolnoki MÁV Coop 98-78 (28-23, 24-17, 26-15, 20-23)
Sopron, 700 néző
vezette: Bodnár, Ádám.
Soproni Postás: Najdenova 4, CSÁKÁNY 12/6, EÖRDÖGH 27/6, AMBRUS 15, PAPP 14. Csere: ENGLERT 13/6, Fodor 7, Russai 6, Imamovic. Edző: Meszlényi Róbert.
Szolnok: DELMIS 19/12, Szélesy 6, HIBBERT 19/9, Radnóty 6, FARMER 14/3. Csere: Németh 6/3, Bujdosó 6, Nyírő 3. Edző: Tapodi Péter.

A Postásnál bevetésre kész volt az új center, Imamovic, a szolnokiaktól viszont betegség miatt hiányzott az első számú, palánk alatti "erő", Perovic. Az első negyed nagy dobópárbajában hazai részről Ambrus és Eördögh, szolnoki oldalról pedig Delmis és Farmer vitte a prímet. A kitűnő iramú és színvonalas összecsapás résztvevőin nem látszott, hogy hét közben Lengyelországban egy kimerítő Európa-kupa meccset játszottak,  és emellett "teljesíttek" egy több mint 1000 kilométeres, 24 órás busztúrát, amely általában a meccseknél is többet ki szokott venni a kosarasokból. A második tíz percben akkor került "gödörbe" a Szolnok, amikor Tapodi egyidejűleg pinetette Delmist és Farmert. Ekkor elhúzott a Postás, ám amikor a két légiós visszatért, rögtön produkált egy 6-0-s szakaszt és tíz ponton belülre került a Szolnok.

A második félidő elején az egymást őrző Eördögh és Hibbert szórta a kosarakat, majd a negyed második felében a szolnokiak eladtak pár labdát. A dinamikus Englert vezérletével ezt könyörtelenül kihasználta a Postás, amelyben ekkor Papp és Eördögh szállította a pontokat. Englert hárompontosával meglett a húszpontos különbség, amely meg is marad a meccs végéig. A Postás helyenként jó játékkal, biztosan verte a szezon során eddig ötpontosnál "súlyosabb" vereséget nem szenvedő, a Péccsel és a GYSEV-vel is találkozó, ám ezúttal tartalékos szolnoki csapatot.

Meszlényi Róbert (Postás): "Támadásból jelesre vizsgáztunk, védekezésből megbuktunk."

Tapodi Péter (Szolnok): "A Postás ránk erőltette a gyors játékát, amelybe mi, az aránylag jó dobóteljesítményünk miatt belemetünk. Hiba volt!"

A nap harmadik találkozóján:
Szekszárd - Szeged 64-48 (21-17, 15-10, 9-9, 19-12)

Botár László

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK