Vágólapra másolva!
Hétfő óta Tatán készül a nőkézilabda-válogatott, amely gyakorlatilag a decemberi Európa-bajnokság végéig együtt marad. A felkészülés első állomása a csütörtöki, pénteki és szombati Horvátország elleni barátságos találkozók sora lesz, amelyek után Mocsai Lajos szövetség kapitány már tizenhat fősre leszűkíti jelenlegi húszas keretét.

Húsz kézilabdázó kezdte meg a felkészülést a tatai edzőtáborban hétfőn, amikor is Mocsai Lajos szövetségi kapitány irányításával megkezdte felkészülését a női válogatott a dániai Európa-bajnokságra. Az egyetlen légióst, Balogh Beatrixet az osztrák Hypo csupán a hét végi, hazai villámtorna befejeztével engedte el, így a jobbszélső kissé fáradtan érkezett Magyarországra. A keretben jelenleg húszan készülnek, az Eb-re 16 játékos utazik - hogy ki az a négy, aki a továbbiakban biztonsági tartalékként készül, azt a kapitány hét végén döntheti el.

Krumbholz: A magyarok a kézi-Eb esélyesei/sport/csapat/kezilabda/20021107krumbholz.htmlA kézi-Eb menetrendje/sport/csapat/kezilabda/20021111akezieb.htmlAz Eb csapatai/sport/csapat/kezilabda/20021111anoikezilabdaeb.html

Az együttes napi három edzéssel készül, ráadásul együtt a juniorválogatottal, amely a jövő héten játszik majd három összecsapást Oroszország korosztályos legjobbjaival (november 21. - Pápa; november 22. - Győr; november 23. - Bábolna) - azzal az orosz együttessel, amely tavaly a vébén és az idei kontinensviadalon is legyőzte Kovács Péter tanítványait a fináléban. A felnőtteknél Farkas Ágnes bokája rakoncátlankodik, lehet, a Fradi átlövője a heti mérkőzéseket is kihagyja.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A csapat csütörtökön Székesfehérváron (kezdés 18 ó), pénteken Győrben (18), szombaton (16) Móron Horvátországgal játszik, majd november 18-án Franciaországba repül, s másnap Bayonne-ban, 20-án pedig Bordeaux-ban találkozik a házigazdák legjobbjaival. Ezután következik a párizsi négyes torna: 22-én Spanyolország (18), 23-án Jugoszlávia (15), 24-én pedig Franciaország (17) lesz az ellenfél. Egynapi itthon tartózkodást követően Kijev, a Turcsin-kupa az Eb előtti mérkőzéssorozat újabb, utolsó állomása. A címvédő Mocsai-csapat december 5-én repül Aarhusba, az Eb csoportmérkőzéseinek színhelyére.

A felnőtt keret
kapusok: Pálinger (Dunaferr), Sugár (FTC)
mezőnyjátékosok: Ferling, Pigniczki, Szrnka (Dunaferr), Mehlmann, Görbicz, Lovász, Kindl, Vérten (Győr), Németh, Tóth M., Kulcsár (Cornexi), Kirsner, Tóth T., Pádár I., Farkas, Siti E. (FTC), Asztalos (Hódmezővásárhely), Balogh B. (Hypo Niederösterreich).

A juniorkeret
kapusok: Petróczi, Herr O. (Győr), Lengyel (Dunaferr)
mezőnyjátékosok: Orosz, Ábrahám (Vasas), Szabó V., Kocsis (Hódmezővásárhely), Farkas, Mörtel, Hódi (Győr), Szűcs G., Rácz (Debrecen), Vincze, Bulath (Dunaferr), Jenőfi, Kári Horváth (PEAC), Simon, Kertész (FTC), Szórádi (Cornexi).