Társoldalunk:

Magabiztos kézis siker a vb-bronzémes ellen

Alig egy év alatt immáron hatodik alkalommal csap össze egymással a Fotex-Veszprém és a német Magdeburg férfikézilabda-csapata. Ezúttal vasárnap 18 órakor a veszprémi sportcsarnok lesz a "csúcstalálkozó" színhelye: itt még nem kapott ki a Fotex.

A két klub tavaly a csoportmérkőzések során mérkőzött meg először, akkor otthon 24-20-as veszprémi siker született, Németországban pedig 25-22-re kapott ki a Zovko-legénység. A döntőben ismét összefutott a két csapat, s hiába nyert a Fotex otthon 23-21-re, a visszavágót elvesztette 25-22-re, ezzel a Magdeburg (a VfL Gummersbach 1984-es sikere óta először német csapatként) Európa legjobbja lett. Idén az tán a Szuperkupa fináléjáét ismét a két együttes vívta, s idegenben 31-30-ra kapott ki a magyar bajnok.

"A Veszprém ha lehet még sokkal jobb, egységesebb, veszélyesebb csapat, mint tavaly. Nagyon nagy mérkőzésre számítok" - nyilatkozta Alfred Gislason, a Magdeburg trénere, aki minden játékosára számíthat, köztük a jó formában lévő klasszis hármasra, Nenad Perunicicra, Oleg Kulesovra és Steffen Stieblerre. A hazai együttesben Perez, Tóth József és Dzomba sem százszázalékos, de várhatóan mind vállalja majd a játékot.

Az állás:
1. Magdeburg 4 pont (69-49)
2. Veszprém 4 (49-38)
3. Wisla Plock 0 (57-70)
4. Panelliniosz Athén 0 (30-48)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK