Társoldalunk:

Magabiztos kézis siker a vb-bronzémes ellen

Az 1999-es egyiptomi férfikézilabda-világbajnokság után 2005-ben ismét Afrika rendezheti az eseményt. A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) 29., szentpétervári kongresszusán a küldöttek Tunéziát választották a négy év múlva esedékes vébé színhelyéül.

Tunézia a szavazás végső menetében 46 voksot kapott, szemben Németország 44 "találatával". A világbajnokság rendezésére eredetileg még Oroszország, Norvégia és Románia is kandidált. Afrika hatszoros bajnoka korábban háromszor is szerepelt a vébéken és ott lesz a 2003-as, portugáliai eseményen is.

"Nagyon csalódottak vagyunk, mert úgy éreztük a mi pályázatunk a legjobb. A minden igényt kielégítő prezentációnkkal szemben a tunéziaiak mindössze egy turistafilmet tudtak felmutatni" - nyilatkozta Ulrich Strombach, a Német Kézilabda Szövetség (DHB) elnöke. A DHB korábban olyan klasszisokat is megnyert az ügynek, mint Franz Beckenbauer, Dirk Nowitzki, Johannes Rau államfő és Gerhard Schröder kancellár.

A 2005-ös junior férfi vb rendezési jogát Magyarország kapta. "Az IHF kongresszusán 56 szavazatot kaptunk, míg Norvégia csak 33-at" - mondta Sinka László, a magyar szövetség (MKSZ) főtitkára. "A vb-re a tervek szerint augusztusban kerül sor Nyíregyházán és Miskolcon. Magyarország tavaly női junior vb-nek adott otthont. A győri központú tornán a hazai válogatott Oroszország mögött ezüstérmet szerzett. 

Két év múlva - az olimpiát követően - felnőtt női Európa-bajnokságot rendez az MKSZ, a tervezett helyszínek: Budapest, Zalaegerszeg, Győr, Szeged, Debrecen.

Pincési László

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK