Vágólapra másolva!
Három éven belül el kell jutnia oda a vízilabdának, hogy az európai kupaküzdelmeknek ugyanúgy legyenek főszponzorai, mint a labdarúgásban az már régen megszokott.

Ezt Bodnár Zsigmond jövendölte, miután kis túlzással az ő személyes feladata lett ennek a célkitűzésnek a realizálása, lévén a szombaton alakult Vízilabdaklubok Szövetségének (AWPC) ő lett a marketingért felelős alelnöke.

"Őszintén szólva nem lehetett véletlen, hogy rám esett a választás. Nyugodtan mondhatom ugyanis, hogy az egész pólós világ bennünket, magyarokat irigyel: kivételesen kellemes a helyzetünk ugyanis, már ami nyilvánosságot, a sportág jelenlétét illeti a médiában" - fogalmazott a sportdiplomatává előlépett Bodnár, aki itthon a Honvéd bajnokcsapatát dirigálja, s civilben a Westel Mobil Távközlési Rt. vezérigazgató-helyettese.

Döntenek a pólós Világliga sorsáról/sport/csapat/20021118dontenek.htmlVízilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28865Újra Budapesten lehet a vízilabda-BL döntője/sport/csapat/20021124ujra.html

Az AWPC alakuló ülésén 54 klub képviselője jelent, meg, de közülük három görög egyesület küldöttje nem írta alá az alapító okiratot. Arra hivatkoztak, hogy későn kapták meg a szükséges dokumentumokat, de a bennfentesek szerint inkább amolyan belvillongás áll a kívülmaradásuk mögött: Markelosz Szitazerioszt, az Etnikosz Pireusz menedzserét választották az új szervezet elnökévé, s ő nem örvend túlzott népszerűségnek hazájában. Emiatt a BL-címvédő, Kásás Zoltán által dirigált Olimpiakosz Pireusz is kimaradt az alapítók közül.

"A magyarokkal nincs ilyen gond, a Honvéd mellett a Vasas, az FTC és a BVSC is szükségét érezte annak, hogy egy-egy vezetőjének jelenlétével tisztelje meg az alakuló ülést - folytatta Bodnár. - Mellettük az Újpest, az OSC és női csapata jóvoltából a Szentes csatlakozhat még az AWPC-hez alapítói jogokkal, amennyiben 90 napon belül elfogadja az alapszabályt és befizeti a kategóriánként változó 100-400 eurós éves tagdíjat. Összesen mintegy 120 klubot regisztráltunk, s máris 51 tagunk van. Érdekesség: két amerikai klubot is felvettünk sorainkba, s az elnökségben helyet kapott egy-egy amerikai és brazil szakember is.

Az AWPC elsődleges célja, hogy eladhatóvá tegye a vízilabdát. Hamarosan sor kerülhet az európai kupák reformjára, amelynek egyik lényeges célkitűzése, hogy hazai pályán, s lehetőleg a nyári időszakban, nyitott uszodában és főleg tévéközvetítés mellett minél többször szálljanak vízbe az eddigi hárommal szemben várhatóan kétféle kupában érdekelt csapatok.

"Januárban valószínüleg Olaszországban lesz a következő elnökségi ülésünk, s ott véglegesítjük, hogy milyen javaslatokat terjesztünk az Európai Úszó Liga vízilabda bizottságának februári, kranji tanácskozása elé. A LEN részéről egyébként maximálisnak ígérkezik a fogadókészség: a szombati alakuló ülés levezető elnöke a máltai Berti Muscat volt, s az egyik kisebb francia klubot Alphonse Angella képviselte. Előbbi a LEN pólós bizottságának titkára, utóbbi
az elnöke..."