Társoldalunk:

Filmet forgattak a leszbikus kézis párosról

A dán TV2 csatorna dokumentumfilmet forgatott a leszbikusságát nyíltan felvállaló, csinos kézilabda-páros, a dán Camilla Andersen és a norvég Mia Hundvin életéről. A norvég válogatott Karoline Dyhre Breivang megsérült, Grinit ismét műteni kell.

Újabb műtét vár Kjersti Grinire

Az Ekstrabladet című dán napilap a norvég Dagbladetre hivatkozva annyit közölt, az Ikast klasszisának térdét ismét operálni kell, s ha sikerül a beavatkozás, talán januárban pályára léphet. Grini áprilisban sérült meg, s bár nyár végén megpróbálkozott a visszatéréssel, kiderült, térde nem bírja a terhelést, így nem játszhat az Európa-bajnokságon. Szintén a norvégokhoz kapcsolódó hír, hogy a Viborg kapusa, Heidi Tjugum bejelentette, a szezon után elhagyja Dániát, s a Nordstrand együtteséhez szerződik.
Sérülés miatt kénytelen változtatni keretén Marit Breivik, a norvég nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki nem számíthat a súlyos térdsérülést szenvedett Karoline Dyhre Breivang játékára. A norvég Stabaek játékosa, aki korábban megfordult a Hosle IL együttesében is, huszonkét évesen a nemzeti csapat egyik legfiatalabb tagja volt, a válogatottban éppen Magyarország ellen mutatkozott be két esztendeje.

A gárda egyébként szerdán és csütörtökön felkészülési mérkőzést játszik Németország ellen, s az összecsapás érdekessége, hogy a december hatodikán kezdődő Eb-n is egy csoportban lesz a két együttes - ráadásul tavaly négy mérkőzésből háromszor a germánok diadalmaskodtak. Az Aftenposten információi szerint a felkészülési találkozón nem léphet pályára a bokáját fájlaló Gro Hammerseng, aki a hollandok elleni összecsapáson sérült meg. Ott lesz viszont a két éve mellőzött, huszonhét esztendős Tonje Larsen, aki a sydneyi olimpián még tagja volt a bronzérmet szerző együttesnek, aztán már sem az Eb-n, sem a tavalyi vébén nem számolt vele a szakvezetés. "Abszolút készen állok az Európa-bajnokságra, nagy kihívásnak érzem, hogy ismét a válogatottban szerepelhetek" - nyilatkozta a Larvik 185 centis átlövője.

Szintén a kontinensviadalra készül Mia Hundvin, a Slagelse csinos játékosa, aki újabban tévésztárként is feltűnt. A dán TV2 csatorna ugyanis dokumentumfilmet forgatott róla és szerelméről, Camilla Andersenről. A leszbikusságát nyíltan felvállaló páros kétrészes filmben vall kapcsolatáról, az első rész címe "Mia és Camilla: egyéniségek" címmel futott, a második epizódban azonban már szerelmükről nyilatkoznak. Mint kiderült: nem is volt nehéz megfűzni őket a szereplésre, Andersen egyik egyéni szponzora ugyanis éppen a tévétársaság.

Pincési László

KAPCSOLÓDÓ CIKK