Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-címvédő Magdeburgot vasárnap csodálatos játékkal legyőző Fotex KC Veszprém az utolsó percben lőtt büntetőjének köszönhetően hozta el a két pontot Győrből a férfikézilabda-NB I szerdai fordulójában.

Férfikézilabda-NB I:
Győri Tento-ETO - Fotex KC Veszprém 28-29 (13-15)
Győr, 1200 néző
vezette: Oláh, Szelecz.
Győr: Gerháth - Iváncsik T. 3, BAKOS 7, BŐSZE 6, HERBERT 3, SZABÓ P. 4/1, Kovács. Csere: Tatai (kapus), Kányai, Nyikes, HORVÁTH SZ. 3, Horváth R. 1, Surányi 1. Edző: Tóth László.
Veszprém: Fazekas - Gulyás 4, Gál 3, Csoknyai, Jovic 2, DIAZ 4, PÁSZTOR 6. Csere: Sterbik (kapus), Iváncsik G., Zsigmond 2, Éles 3, LAZAROV 5/2. Edző: Zdravko Zovko.
hétméteres: 1/1, illetve 2/2
kiállítás: 4, illetve 12 perc

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a Győr, mert bár az elsó gólt a veszprémi Gulyás szerezte, a hazaiak gyorsan fordítottak, s 3-1-re vezettek. A folytatásban egyszer még fordított a Fotex, de a játékrész nagy részében végig a zöld-fehéreknél volt az előny. Ez nagyrészt a "Bősze-shownak" volt köszönhető, a győri irányító ugyanis szenzációsan kézilabdázott, s góljaival őrületbe kergette a vendégeket. Hamar felnőtt Bőszéhez a veszprémi kölcsönjátékos, Bakos is, így tulajdonképpen nem volt meglepetés a győri vezetés. A félidő hajrájában aztán megrázta magát a bajnoki cím védője, s a 27. percben visszavette a vezetést, a szünetben kétgólos Fotex-előnyt mutatott az eredményjelző.

A férfikézilabda-bajnokság állása/sport/csapat/kezilabda/20021028aferfikezilabdabajnoksag.html

Fordulás után egyszerű koreográfia szerint zajlott a találkozó, gólra gól volt a válasz, így maradt a két-három gólos vendégvezetés. A 42. perc után aztán nagyszerű öt percet produkált a Győr, ekkor 19-22-ről 23-22-re módosult az állás. Az izgalmak a végére is megmaradtak, mert hol a győriek, hol a veszprémieknél volt az előny, a végén azonban hiábavalónak bizonyult minden győri erőfeszítés, ugyanis az utolsó percben lőtt büntetőjének köszönhetően a BL-ezüstérmes és bajnok nyert egy góllal.

Tóth László (Győr): "Talán jobb is ez így, mert ha esetleg pontot vagy pontokat szerzünk, jövőre nincs csapat Győrött."

Zdravko Zovko (Veszprém): "Gratulálok a győrieknek, mert nagyszerűen játszottak. Mi a két pontért jöttünk, s ezt be is gyűjtöttük, de teljesítményünk elmaradt a várakozásoktól. Talán a Magdeburg elleni meccs vette el sok erőnket.

A nap másik mérkőzésén:
Pestszentlőrinc - Pick-Szeged 22-32 (11-16)

Papp Győző