Társoldalunk:

Euroliga: nehéz kosárellenfelek érkeznek

Nehéz ellenfeleket fogadnak a női kosárlabda Euroligában érdekelt magyar csapatok: a GYSEV-nél szerdán a Gdynia, a Pécsi VSK-nál csütörtökön a Jekatyerinburg vendégszerepel.

Családi gyász
A csapat egyik játékosát érintő családi gyászról számolt be Török Zoltán. A Gdynia elleni mérkőzést megelőző napon, azaz kedden délelőtt elhunyt Szőke Ildikó édesapja. A szakvezetés elképzelései szerint mivel Bogojevic nem egészséges elképzelhető, hogy a bedobó a kezdőcsapatban kapott volna helyet.
A GYSEV-Orsit hivatalosan nem egészen egy hete irányító ausztrál Dirk Bevilaquára nem vár túl hálás feladat a bemutatkozó mérkőzésén, hiszen együttese a lengyel sztárgárdát, a Gdyniát fogadja
 
"Láttuk videóról a lengyelek egyik meccsét. Nekem elsősorban az tűnt fel, hogy a Gdynia jó néhány játékosa a saját posztjához képest nemcsak kitűnően képzett, hanem fizikálisan borzasztóan erős is. Ide tartozik az irányítóként és a hátvédposzton is remek teljesítményre képes Gordana Grubin, a világhírű bedobó, az amerikai Katie Smith és a másik amerikai, a négyes poszton szereplő Melvin. És persze ott van Margo Dydek. Ő talán nem olyan erős, de borzasztó magas, 213 centi. Vele is lesz gondunk" - fejtegette a lengyel együttesről szerzett benyomásait a GYSEV új edzője.

- A saját csapata háza táján milyen a hangulat?
- Úgy gondolom, kitűnő edzésmunkát végeztünk, keményen készültünk a mérkőzésre. Roppant elszántaknak érzem a lányokat, jó látni rajtuk a hatalmas bizonyítási vágyat. Nagyon remélem, hogy ez majd a mérkőzésen jó játékkal is párosul.

- Korábban az első csapatnál számos sérülés hátráltatta a szakmai munkát. Ezen a téren mi most a helyzet?
- Nem a legjobb! A változatosság kedvéért most Bogojevic lázas, Seres Éva lába gyógyulgat, a héten kezdett edzeni, de hogy ez mire lesz elég, az csak a pályán derül ki.

- Látott gyenge pontot a Gdynia játékában?
- Nem nagyon, de sejtem, mivel lehet legyőzni őket. Az első és legfontosabb a roppant szoros és kemény védekezés lesz. Nagyon kell figyelni arra, hogy ne kapjunk könnyű, indításos kosarakat, és törekedni kell arra, hogy mi viszont szerezzünk ilyeneket. Mégis azt mondom, az egész találkozó végkimenetelést illetően döntő lehet, milyen arányban tudjuk megszerezni a lepattanó labdákat. Úgy gondolom, ha a lepattanók tekintetében jobbak leszünk a Gdyniánál, a mérkőzést is meg tudjuk nyerni. 

A veretlen pécsiek riválisa valóságos orosz All Star-csapat: múlt szerdán a válogatottal járt és győzött ugyanitt Baranova, Arhipova és Oszipova is. A dollárszázezrekért "felpumpált" uráli együttes először vesz részt az Euroligában, de meglepetésre már nemcsak a címvédő Valenciennes-től, hanem a Brnótól is kikapott.

A soproni és a pécsi találkozó is 18 órakor kezdődik.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK