Társoldalunk:

Európai kosárkupák: 4 győzelem és 2 vereség a szerdai mérleg

Női Európa-kupa, Északi-főcsoport, A csoport, 7. forduló:
Delta Kosice - Szolnoki MÁV-Coop SE 67-69 (24-16, 13-17, 17-18, 13-18)
Kassa, 700 néző
vezette: Calik (lengyel), Bartonek (osztrák)
Kassa: JALCOVÁ 17/12, NAGYOVÁ 24, SODA 11, Garcarová 4, Kazimirová 2. Csere: Libicová 2, Maximenkó 7, Lesková. Edző: Jan Krajnak.
Szolnok: DJELMIS 13/9, SZÉLESY 7/3, Hibbert 5, FARMER 25, Perovic 11. Csere:  Németh 4, Radnóty 4. Edző: Tapodi Péter.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 14-6, 14. p.: 27-20, 25. p.: 46-38, 28. p.: 52-47, 36. p.: 57-57, 38. p.: 65-65.
Kipontozódott: Garcarová a 33. percben

Jó hangulatban készülődtek a szolnokiak harmadik idegenbeli Európa-kupa mérkőzésükre, ugyanis Nyírő Bea kivételével minden játékos Tapodi Péter edző rendelkezésére állt. A hazaiak telt házat vártak az összecsapásra, de a kezdésre csupán fél ház jött össze.

A szlovák csapat nagyon "bekezdett" az elején, az irányító Jalcová öt perc alatt három triplát szórt, mellette Nagyová duplái is beestek, míg a szolnokiak nem tudták kihasználni magassági fölényüket, ráadásul rossz százalékkal dobtak. Hozzá kell tenni, ezúttal egy sokkal agresszívebb kassai csapat lépett most pályára, mint Szolnokon. Arról nem is beszélve, hogy az első négy percben több pontot dobtak - szám szerint tizennégyet -, mint két hete a Tiszaligetben, akkor ugyanis az első félidőben mindössze tizenkettőt szereztek. Tapodi edző időkéréssel és cserékkel próbálta rendezni a sorokat, erre föl csapata jobban védekezett mint előtte, de a támadó játékuk továbbra is döcögött, Gina Farmer kivételével alig akadt pontszerző ember közöttük. A küzdőszellemükre azonban nem lehetett panasz, ennek is köszönhetően sikerült a szünetig négy pontra megközelíteni vetélytársukat, akik a vártnál jobb produkciót nyújtottak.

A fordulást követően sem ment a szolnokiaknak a játék, dobásaik továbbra sem sikerültek, ráadásul a lengyel bíró két perc alatt három támadó faultot ítélt a mieink terhére. Egyébként is indokolatlanul sok szabálytalanságot fújtak a játékvezetők, fél óra alatt 22:21 volt a faultok aránya. A vendég hölgykoszorú küzdött, hajtott, ott loholt vendéglátója nyakán, de utolérni őket csupán a 36. percben sikerült. A hajrában Perovic, majd Németh jól kivitelezett büntetőivel sikerült a szolnoki csapatnak kicsikarnia a győzelmet. Bár a mieink ezúttal elmaradtak szokásos jó játékuktól, de egy nemzetközi kupában az idegenbeli győzelmet nem kell megmagyarázni, amely első a szolnoki női kosarasok történetében.

Jan Krajnak (Kassa): "Szinte végig vezettünk a mérkőzésen, sőt irányítottuk is a játékot, ám a hajrára összeszedték magukat vendégeink és igaz, némi szerencsével, de sikerült kicsikarniuk a győzelmet."

Tapodi Péter (Szolnok): "Ahogy vártuk, borzasztó nehéz meccsen vagyunk túl, két okból is: egyrészt mert egy harcos és olykor jól játszó hazaiakkal találtuk magunkat szemben, másrészt rosszul kezdtünk, sokáig döcögött a játékunk. Szerencsére a hajrára sikerült összeszedni magunkat és megnyertük ezt a fontos idegenbeli találkozót."

Varga Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK