Vágólapra másolva!
Péntektől jövő vasárnapig tart Dániában a nőikézilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott címvédőként vesz részt. A pénteki nyitó napon nyolc mérkőzést rendeznek, Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata első mérkőzését Fehéroroszország ellen játssza 16.30-kor Aarhusban.

A magyar együttes alaposan átformálódott a két évvel ezelőtti romániai viadalhoz képest. Többen visszavonultak, így a tizenhat fős keretben hat újonc - Mehlmann Ibolya, Szrnka Hortenzia, Görbicz Anita, Vérten Orsolya, Tóth Tímea és Lovász Zsuzsanna - kapott helyet. Az edző dolgát nehezítette az is, hogy Ferling Bernadett hasizom-szakadás, Kindl Gabriella pedig bal kezének hüvelykujjtörése miatt nem utazhat. Az sem szolgálta a felkészülést, hogy Farkas Ágnes bokája fájt, s a két kapus közül Pálinger Katalin lázas lett, Sugár Tímea pedig fülgyulladással bajlódott. Célkitűzés az első öt hely valamelyikének megszerzése, az elnökség ezt díjazza 15, 12, 10, 5 vagy 3 millió forinttal.

Amit a kézilabda Eb-ről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20021203amit.htmlA magyarok Eb-kerete/sport/csapat/kezilabda/20021118amagyar.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A magyarok a D csoportban - sorrendben - Fehéroroszországgal, Szlovéniával és Csehországgal találkoznak. A kvartettből hárman jutnak a középdöntőbe, az egymás elleni eredményeket magukkal viszik. Ekkor újabb három találkozó következik, mégpedig a C csoport legjobbjaival. Itt szerepel a világbajnok orosz, a vb-ezüstérmes norvég, valamint a spanyol és német együttes. Az Eb-aranyérmes "egyenes ágon" biztosítja a helyét a 2004-es athéni olimpia résztvevői közé.

A jövő évi horvátországi vb-n az oroszok címvédőként már biztosan ott vannak, rajtuk kívül a dániai Eb legjobb három csapata lesz automatikusan induló.