Vágólapra másolva!
Második félidei nagyszerű játékának köszönhetően a Pick-Szeged férfikézilabda-csapata magabiztos, tizennégy gólos győzelmet aratott a szlovák Tatran Presov ellen a Kupagyőztesek Európa Kupája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Ugyanennyivel nyert a Fotex a lengyel Wisla Plock ellen a BL-ben, a Dunaferr pedig nyolcgólos előnyt szerzett a jugoszláv RK Sintelon ellen az EHF-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Férfi KEK, első mérkőzés:
Pick-Szeged - SK Farmakol Tatran Presov 36-22 (15-13)
Szeged, 2500 néző. Vezette: Hansen, Pettersen (norvégok)
Szeged: Perger-BERTA 7, MEZEI 5, LALUSKA, Doros 2, Buday 6/6, MATIC 5. Csere: PULJEZEVIC (kapus), KOTORMÁN 7, Bajusz, Eklemovic 4, Vadkerti, Ilyés. Edző: Dragan Djukic.
Tatran: BAKSA- Dobrivic 1, PEKAR 5, Gruca 1, Mazár, TUMIDALSKY 6, ZATYKO 9/5. Csere: Olejár (kapus), Kravcsák, Spuchlár, Hunyadi. Edző: Martin Lipták.
hétméteres: 6/6 ill. 7/5. Kiállítások: 10, ill.14 perc.
Az eredmény alakulása: 2. perc: 2-0, 5. perc: 2-3, 17.perc: 11-6, 22. perc: 11-11, 28. perc: 15-11, 30. perc: 15-13, 36. perc 20-13, 44. perc: 26-26.

Érdekesen kezdődött a találkozó: pillanatok alatt lőtt a Szeged két gólt, de rögtön fordítottak a vendégek. Berta és Buday góljaival megint ellépett a Pick, ezúttal öt góllal, de elég volt Laluska kiállítása és az Eperjes két perc alatt négy gólt szerzett, sőt a 22. percben kiegyenlített. A félidő vége előtt volt még egy "fellángolásuk", de ezzel el is lőtték a puskaporukat.

A fordulás után ugyanis csak egy csapat volt a pályán. Puljezevic ziccerekből indított, Matics és Berta szórta a gólokat, Mezei és Doros beállóból termelt, de az igazi ász a pakliban Kotormán Attila volt, aki a pocsék első félidei játékát feledtetve, szétzilálta az eperjesi védelmet. Ekkora különbségű győzelem után nagyon nehéz elképzelni, hogy nem a Pick-Szeged jut tovább.

Dragan Djukic: "Elégedett vagyok. Hoztuk a kötelezőt, ám tudjuk, mi vár ránk odakint. Az eredmény segíteni fog, hogy ott is nyerjünk, nagyon szeretnénk ezt az évet veretlenül zárni."

Martin Lipták: "Nagyon jó első félidőt produkáltunk. A folytatás első tíz perce nagyon kritikus volt számunkra, hisz 6-0 lett oda, a mi hibáinkból. Ennek ellenére állítom, hogy nincs tizennégy gól különbség a két csapat között, nyolc gól lett volna reális. Ilyen nagy csapatnak, mint a Szeged, nincs szüksége bírói segítségre. Ha otthon tudnánk nyerni, az nagy fegyvertény lenne."

Barok István

[origo]