Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda Euroligában kemény mérkőzés vár a GYSEV-re: Olaszországba, a Parmához látogatnak. Az esélyekről a soproniak ausztrál mesterét, Dirk Bevilaquától kérdeztük a szerdai elutazás előtt.

Négy forduló után úgy áll a helyzet a B csoportban, hogy egy győzelemmel nagyot lehet ugrani felfelé, de egy vereség után nagyot lehet "zuhanni". A GYSEV-Orsi jobb kosárkülönbségének köszönhetően áll a harmadik helyen, de ugyanúgy két győzelme és két veresége van, mint csütörtöki vendéglátójának, a hatodik, helyen tanyázó olasz Lavezzini Parma gárdájának.

A legutóbbi fordulóban a rózsahegyiek Parmában nyertek, nem is akármilyen arányban, 31 pontos verést mérve az olasz csapatra, 80-49-re győztek, míg a GYSEV Sopronban megfosztotgta veretlenségétől a lengyel Gdyniát.

- Milyen mérkőzésre számít?
- Egészen biztos: borzasztó elszánt együttes fogad majd bennünket Pármában - taglalta a soproniak edzője. - A pármaiak ellenünk mindenképpen megpróbálják helyreállítani saját közönségük előtt a tekintélyüket.

- A GYSEV viszont lendületben van, hiszen csapata helyenként kiváló játékkal az addig veretlen Gdyniát verte, majd a bajnokságban, Szekszárdon tartalékosan is fölényesen nyert.
- Nagyon remélem, hogy ez a lendület kitart legalább Parmáig. Nagyon jó a hangulat a csapaton belül, úgyhogy remélem, megszerezzük a szezon során az első idegenbeli győzelmet az Euroligában.

- Túl azon, hogy elszánt lesz a Parma, vannak remek játékosai is.
- Daliborka Vilipicet jól ismerjük, a nyilván nagyon motivált parmai játékosok közül ő lesz a legelszántabb. Rajta kívül van egy rutinos, nagy WNBA-tapasztalattal bíró amerikai centere az olasz együttesnek, Yerushia Brown személyében, és egy neves orosz bedobója, Szvetlana Kuznyecova. A többi meghatározó játékosuk olasz válogatott.

- A GYSEV-Orsinál milyen a helyzet, hiszen sérültek, betegek voltak a csapatban?
- Seres lába fájt, Bogojevic pedig lázas volt. Azt nem mondhatnám, hogy rendben lennének, ám az elszántságukat jól jelzi: mindketten játszani akarnak Parmában. Számítok is rájuk. Nagyon remélem, hogy győztesen térhetünk haza Olaszországból.

Botár László