Vágólapra másolva!
Magabiztos, kitűnő játékkal nyert a női vízilabda válogatott Oroszország ellen a perthi Világkupán, s bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol az amerikaiak következnek.

Világkupa, elődöntő:
Magyarország - Oroszország 8-6 (2-3, 3-0, 1-1, 2-2)
a magyar góldobók: Zantleitner 3, Tiba, Stieber, Benkő, Drávucz, Pelle 1-1

Az első gólt ugyan Zantleitner lőtte, de utána a folytatásban kimaradt két magyar emberelőny, s ennek köszönhetően fordítottak az oroszok.

A második 7 perc is Zantleitner találatával kezdődött, s ebben a játékrészben roppant meggyőző volt Faragó Tamás együttese: sikerült a hátrányból előnyt csinálni.

Sőt! A harmadik negyed közepén már 6-3 volt az állás, köszönhetően az ellenállhatatlan Zantleitner eredményességének.

A hajrá elején ugyan 6-5-re feljött az ellenfél, de Drávucz és Pelle gólja megnyugtatta a kedélyeket, szinte fölényes győzelmet aratott a magyar együttes.

A vasárnapi döntőben az olimpiai ezüstérmes amerikaiak következnek, akikkel a keddi csoportmeccsen 5-5-ös döntetlent játszottak a tavalyi Európa-bajnokok.

Vízilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28865

"Jól játszottunk, de nagyon elfáradtak a lányok" -összegzett a sikeres elődöntő után Faragó Tamás szövetségi kapitány. "Pedig vasárnap az amerikaiak ellen nehéz lesz. Nagyon erősek, csak akkor tudjuk megverni őket, s ezt már a legfrissebb itteni tapasztalat, a keddi 5-5 alapján is mondhatom, ha sokszor tudunk lefordulni róluk."

Magyarország először játszik Világkupa-döntőt: amikor 14 évvel ezelőtt az új-zélandi Christchurchben megszerezte eddigi legelőkelőbb, második helyét, akkor körmérkőzéses formában rendezték a Vk-t. Az olimpiai ezüstérmes ellenfél 1 első és 3 második helyezéssel dicsekedhet.

További eredmények:
elődöntő:
Egyesült Államok - Kanada 6-4 (0-1, 3-0, 2-2, 1-1)
az 5. helyért:
Olaszország - Ausztrália 10-9 (1-3, 5-2, 2-1, 2-3)