Társoldalunk:

Bundesliga-riválist kapott a Pick-Szeged

A KEK-ben a Szeged a kiváló német TBV Lemgo, az EHF-kupában a Dunaferr a legyőzhető svájci Pfadi Winterthur ellen játszik a férfi európai kupák következő fordulójában, ahol már a négy közé jutás a tét. A szegediek nem igazán örülhetnek a kontinens legjobbjai közé tartozó riválisnak. Csak az ad okot bizakodásra, hogy a visszavágót rendezik a Tisza-partján.

A Lemgo kerete

kapusok: Christian Ramota, Julius Kaiser, Jörg Zereike

mezőnyjátékosok: Christian Schwarzer, Daniel Stephan, Achim Schürmann, Marc Baumgartner, Rico Bonath, Volker Zerbe, Max Ramota, Robin Kothe, Matthias Struck, Ulf Ganschow, André Tempelmeier, Michael Binder, Florian Kehrmann, Markus Baur, Carlos Lima
Egyáltalán nem lehet boldog a Pick-Szeged férfikézilabda-csapata, amely az Európa Kézilabda Szövetség bécsi sorsolásán a német Bundesliga listavezetőjével, a TBV Lemgóval került össze a Kupagyőztesek Európa Kupája negyeddöntőjében. Kővári Árpád klubelnök korábban kifejtette, a csapatból a legtöbben a francia Chamberyt várták, s a német Lemgót, valamint a spanyol Ciudad Realt szerették volna elkerülni, ám ez a vágyuk nem teljesült.

A német együttes gerince a februári, svédországi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett válogatottnak is tagja, így várhatóan a Szeged ellen is pályára lép Christian Ramota kapus, valamint Christian Schwarzer, Daniel Stephan, Volker Zerbe, Florian Kehrmann és Markus Baur is. A csapatnak két svájci légiósa van a klasszis átlövő Marc Baumgartner és a balszélső Carlos Lima személyében. Volker Mudrow együttese a hazai bajnokságban eddig tizenöt meccset játszott, s mindet megnyerte. A kupában eddig két komolytalan ellenféllel került szemvbe a csapat, s fölényesen jutott tovább a török Cankaya Bel. Ankara (33-20, 44-27) és a román Handbal Club Constanta (38-27, 42-23) ellen.

A Pfadi Winterthur kerete

kapusok: Pascal Stauber, Jürg Langhard

mezőnyjátékosok: Raphael Liniger, Csi-Hjo Cso, Mathias Oltmanns, Vass Gábor, Thomas Gautschi, Manuel Liniger, Branko Angelovski, Lorenz Moser, Erich Studer, Patrik Dieffenbach, Samuel Lieberherr, Won-Csul Pak
Könnyebb helyzetben van a Dunaferr együttese, amely az EHF-kupában a svájci Pfadi Winterthur ellen meccsel majd. A svájciak eddig három viszonylag könnyebb ellenfelet búcsúztattak, mindet kettős győzelemmel: az olasz Pallamano Triesztet (31-26, 29-25), a horvát Medvescak Zagrebet (35-31, 27-25), illetve az orosz Portovik Juzsnyijt (29-21, 29-27). A bajnokságban csupán a negyedik az együttes, eddigi 14 mérkőzéséből a St. Otmar Sankt-Gallen ellen döntetlenre végzett, míg a TV Suhr, a Wacker Thun, a Grasshoppers és a Kadetten SH is nyert ellene.

A csapat trénere Atlanta olimpiai bajnoka, Goran Perkovac, a csapatban olyan klasszisok játszanak, mint a koreai Csi-Hjo Cso és Won-Csul Pak, valamint a macedón és horvát bajnoki címet is szerző Branko Angelovski. A csapat magyar játékosa Vass Gábor, aki korábban az Elektromosban és a Kadetten Schaffhausenben játszott, s két éve a Winterthur kézise.

Az első mérkőzéseket március elsején vagy 2-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A negyeddöntők párosításai
Bajnokok Ligája:
Kolding IF (dán) - Fotex-Veszprém
SC Magdeburg (német) - Portland San Antonio (spanyol)
RK Zagreb (horvát) - Montpellier HB (francia)
Prule Ljubljana (szlovén) - THW Kiel (német)

KEK:
TBV Lemgo (mémet) - Pick-Szeged
Ademar Leon (spanyol) - Ciudad Real (spanyol)
Redbergslids (svéd) - Chambery (francia)
Celje Pivovarna Lasko (szlovén) - Voronyezs HC (orosz)

EHF-kupa:
Pfadi Winterthur (svájci) - Dunaferr
Granitas Kaunas (litván) - FC Barcelona (spanyol)
BM Altea (spanyol) - Bjerringbro (dán)
Nordhorn (német) - a Dinamo Asztrahány (orosz)/Crotek Rijeka (horvát)
párharc továbbjutója (Az első mérkőzést 29-19-re az oroszok nyerték, míg a szombati, horvátországi visszavágó 11-7-es hazai vezetésnél a szünetben verekedés miatt félbeszakadt. Az európai szövetségi később hoz ítéletet.)

KAPCSOLÓDÓ CIKK