Vágólapra másolva!
Vádat emelt négy vízilabdázó ellen a tavalyi bajnoki döntőn történt verekedés kapcsán a X-XVII. kerületi ügyészség - tájékoztatott pénteken Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Tavaly május 19-én a Honvéd-Vasas döntő utolsó mérkőzésének befejezése előtt két perccel, 11-9-es Honvéd-vezetésnél egymásnak estek a két csapat játékosai a medencében.

A kezdeményezők a Vasas-pólósok voltak, három honvédos megsérült, közülük Kiss Gergely olimpiai bajnok kettős arccsonttörést szenvedett. Az ügyészségi szóvivő elmondta: a történtek miatt Varga Tamás, Hesz Máté, Varga II. Zsolt és Mátyás Zoltán ellen emeltek vádat súlyos testi sértés miatt, a sportolók ugyanis többször megütötték az ellenfél játékosát. Hozzátette: a súlyos testi sértés három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága három Vasas-játékost - Hesz Mátét, Varga Tamást és Mátyás Zoltánt - 2002. november 30-ig tiltott el a bajnoki és kupamérkőzésektől, míg Varga II. Zsolt hét hivatalos találkozón nem szállhatott vízbe.