Vágólapra másolva!
A német bajnok HC Leipzig ellen folytatja szereplését a Herz-FTC nőikézilabda-együttese a Bajnokok Ligája B csoportjában. A Fradi győzelemmel, a német együttes vereséggel rajtolt egy hete, s a sok sérült miatt a vendégek úgy vélik, esélytelenek.

Bravúros, 33-31-es győzelemmel kezdte meg Bajnokok Ligája szereplését a Herz-FTC bajnok nőikézilabda-együttese egy hete, amikor Oslóban legyőzte a Nordstrand gárdáját. A mostani összecsapás valamennyivel könnyebbnek ígérkezik, az ellenfél ugyanis az a HC Leipzig lesz, amely ugyanabban a körben hazai pályán kapott ki a dán Viborgtól.

A Fradiban a vállműtétje után még lábadozó Brigováczon kívül mindenki egészséges, míg a németek rengeteg problémával küszködnek. Tone Wöllner, a csapat norvég kapusa húzódással bajlódott, és végül nem tudta vállalni az utazást, így a 24 éves hálóőr helyett kolléganője, Sandra Wolf lép majd pályára. A csapatot emellett az influenza is sújtotta, így Marcela Vlckova, Ingrida Radzeviciute, Katharina Heinz és Doreen Geheb is edzéseket hagyott ki.

A kézilabda népszerűsé-ge Magyarországonhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A gárda vasárnap különgéppel utazik majd Budapestre, s a találkozó után egyből megy is haza. Amennyiben hinni lehet a hivatalos honlapnak, akkor két legjobbja, a beállós Geheb és a gólkirálynő, a válogatottban ellenünk is játszó Radzeviciute sem tart a csapattal. A honlap kiemelte (valószínűleg a szurkolás mentalitására utalva) a fantasztikus, "agresszív" közönséget, illetve Farkas Ágnest, aki elnyűhetetlen klasszisa a magyar bajnoknak. S a szakíró hozzátette: az ismert körülmények miatt a németek valószínűleg esélytelenek.

A találkozóra vasárnap, 18 órai kezdettel a Kőbányai úti csarnokban kerül sor, a két bíró a litván Liachovicius, Paskevicius kettős lesz. A csoport másik mérkőzésén a Viborg szintén vasárnap (14.30-kor) a norvég Nordstrandot fogadja.

A HC Leipzig kerete:
kapusok: Sandra Wolf, Tone Wölner, Henrike Milde
mezőnyjátékosok: Doreen Geheb, Alexandra Uhlig, Katharina Heinz, Lydia Kahmke, Gerd-Elin Albert, Ingrida Radzeviciute, Anne Ulbricht, Katja Langkeit, Marcela Vlckova, Annekathrin Hartmann, Nina Wörz, Kati Prosch, Nikola Pietzsch