Vágólapra másolva!
Már vasárnap, de legkésőbb hétfőn megérkezhet Pécsre Razija Mujanovic-Brcaninovic, a 203 centis, 36 éves bosnyák kosárlabdázónő. Rátgéber László, a MiZo-Pécsi VSK edzője szerint elhárultak az akadályok az Európa legjobbjának háromszor is megválasztott center leszerződtetése elől.

Mujanovic - mint köztudott - december 22-ig a bajnoki címvédő GYSEV-Orsi együttesét erősítette egy rövid ideig, de a pármai Euroliga-összecsapás után - melyen sérülése miatt végül is nem játszott - botrányos és nehezen rekonstruálható körülmények között rokkantnyugdíjas férjével együtt távozott munkaadóitól.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Azóta németországi lakásán tartózkodott a házaspár. Információink szerint Mujanovic a visszavonulást fontolgatta - nem kis mértékben a Pármában, illetve Sopronban történtek hatására -, de végül férje rábeszélésére a folytatás mellett döntött. A MiZo-Pécsi VSK hivatalos honlapján olvasható tájékoztatás szerint öt csapattól is van/volt ajánlata a kosarasnak, végül a baranyaiakét fogadta el.

Ha időben megérkezik, Mujanovic már csütörtökön, a létfontosságú, Gambrinus Brno elleni Euroliga-találkozón pályára lép a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban.

Ch. Gáll András