Vágólapra másolva!
Magabiztos, 35-27-es győzelmet aratott a Herz-FTC nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája második fordulójában a német Leipzig ellen. A csoport másik összecsapásán a dán Viborg 30-23-ra verte a norvég Nordstrandot; a jövő héten Dániában a két százszázalékos együttes küzd majd egymással.

Bajnokok Ligája, 2. forduló, B csoport:
Herz-FTC - HC Lepzig (német) 35-27 (19-12)
Kőbányai út, 1800 néző
vezette: Liachovicius, Paskevicius (litvánok)
gól: Farkas Á. 8/3, Tóth T. 7, Benyáts 5, Kirsner 4, Siti E. 3, Mravikova 3, Kovács V. 2, Uhrakova 2, Pádár M. 1, illetve Kahmke 8, Vlckova 5/1, Prosch 4/4, Heinz 3, Pietzsch 3, Wörz 2, Uhlig 2
hetesek: 4/3, illetve 8/5
kiállítások: 10, illetve 6 perc

A magyar pályákon szokatlanul magasra szabott jegyárak ellenére telt ház fogadta a Herz-FTC nőikézilabda-csapatát, a Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában. A ferencvárosiak az első körben idegenben verték a norvég Nordstrandot, míg a mostani ellenfél, a német bajnok HC Leipzig otthonában kapott ki a dán Vibrogtól.

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Ahogy a német csatornák előzetesen jelezték, a lipcsei együttes tartalékos összeállításban érkezett Budapestre, hiszen a beteg kapus, Tone Wöllner, a beállós Doreen Geheb és a csapat talán legjobbja, Ingrida Radzeviciute egyaránt otthon maradt. Ennek ellenére a németek nem kezdték megilletődötten a találkozót, a Fradi viszont nagyon kapkodott. Az első gól három és fél perc után született meg Siti Eszter révén, s úgy tűnt, a hazaiak elkapták a fonalat, s szép lassan felőrlik majd gynegébb riválisukat. Ám nem ez történt: a 16. perc elején Németh Andrásnak kellett időt kérnie, hogy rendezze a sorokat. Ekkor 7-6-ra a Leipzignél volt az előny - a találkozó során először és utoljára.

A röpke fejmosás jót tett a lányoknak, mert pillanatok alatt fordult a kocka, s a 25. percre egy 10-2-es sorozattal 16-10-re megugrottak Farkasék. A zöld-fehéreknél szerencsére mindenki odatette magát, a találkozó során kilenc játékos is gólt szerzett, s bár a félidő végét Prosch hetesgólja zárta, az előny megnyugtató maradt (19-12).

A második játékrész elején már kilencgólosra nőtt az előny (24-15), ám a sok kihagyott helyzet miatt a játékrész közepére még egyszer megpróbált felzárkózni az ellenfél (29-23). Ekkor Sugár két hetes fogott, egy büntetőnél pedig a jobb kapufa segített, míg a pihenő Farkas Ágnes helyett támadásban is pályán maradó Tóth Tímea sziporkázott, minden helyzetből betalált, s végül hét (akció)góllal zárta a találkozót.

A végeredmény 35-27 lett, ezzel a Fradi továbbra is százszázalékos a BL-ben, s a jövő héten Viborgba utazik a szintén százszázalékos vetélytárshoz.

Németh András, a Herz-FTC vezetőedzője: "A Bajnokok Ligájában nincsenek könnyű ellenfelek, így is készültünk a találkozóra. A csapat még nincs igazán formában. A jövő héten Dániában játszunk, s nem mi vagyunk az esélyesek."

A csoport másik mérkőzésén:
Viborg HK (dán) - Nordstrand (norvég) 30-23 (17-10)

A csoport állása:
1. Viborg 4 pont (63-50)
2. Herz-FTC 4 (68-58)
3. Nordstrand 0 (54-63)
4. Leipzig 0 (54-68)

Pincési László

[origo]