Vágólapra másolva!
A DVSC-Valdor szerencsésnek mondható továbbjutásával négy csapat várhatja a keddi, bécsi sorsolást a nemzetközi nőikézilabda-kupasorozatban. Az EHF-kupában a Debrecen mellett a Cornexi-Alcoa és a Dunaferr, a KEK-ben pedig a Győri Graboplast ETO érdekelt.

A továbbjutott csapatok

EHF-kupa
Cornexi, Debrecen, Dunaferr SE, Rocasa Gran Canaria (spanyol), C.S. Oltchim Valcea (román), Rapid Bucuresti (román), Galychanka Lviv (ukrán), Duvanska Industrija Nis (jugoszláv), Slagelse FH (dán), AKVA Volgográd (orosz), San Sebastian (spanyol), Duslo Sala (szlovák), Degro Piran (szlovén), Motor Zaporozsje (ukrán), Dijon (francia), Osijek (horvát).

KEK:
Győri Graboplast ETO, Luch Moszkva (orosz), Lokomotiva Zagreb (horvát), Silcotub Zalau (román), Florgarden Fos (olasz), Anadolou University (török), SSV Dornbirn (osztrák), Kolding (dán), Sosnica Gliwice (lengyel), LC Brühl St. Gallen (svájci), Bayer Leverkusen (német), Besancon (francia), Elda Prestigio (spanyol), Rosztov (orosz), Szpartak Kijev (ukrán), Abu Baku (azeri).



Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hivatalosan is értesítette erről a magyar szövetséget, s a levélből kiderül, Kuplevics papírjait nem adta még ki előző, orosz klubja, így nemcsak az EHF-kupában, de a görög bajnokságban sem léphetne pályára. Az [origo] azon kérdésére, az óvást ki emelte, a válasz egyértelmű volt: az EHF. Olyannyira, hogy még a "kedvezményezett" debreceniek is a magyar szövetségtől tudták meg, mégis tagjai lesznek a következő forduló, azaz a negyedik forduló mezőnyének.

Ami a keddi, bécsi sorsolást illeti: az EHF-kupa mezőnyében három magyar együttes, a már említett Debrecen, a Cornexi és a Dunaferr várja a következő ellenfelet. A továbbjutottak névsorát böngészve a három keleti csapatot, az orosz Volgográdot, valamint az ukrán Lvivet és Zaporozsjét, illetve a dán Slagelsét kellene elsősorban elkerülni.

A győri hölgyek kettős győzelemmel jutottak tovább bosnyák ellenfelükkel szemben, s a Kupagyőztesek Európa Kupája mezőnyét nézve talán a Besancon (francia), Elda Prestigio (spanyol), Rosztov (orosz), Szpartak Kijev (ukrán) négyes a legerősebb, de egyik sem verhetetlen együttes.