Vágólapra másolva!
Szenzációs hazai győzelemmel folytatta szereplését a GYSEV nőikosárlabda-csapata az Euroligában: a soproniak a B csoport éllovasát, a szlovák Ruzomberokot verték 70-51-re a nyolcadik fordulóban. A férfi Európa-kupában a Kaposvár bejutott a négyes döntőbe, miután idegenben és otthon is legyőzte a szlovák Lucenecet. Az Albacomp otthon 92-87-re verte a Leverkusent, ám ez kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. A nőiröplabda-BL-ben a Nyíregyháza szoros meccsen kapott ki a sztárokat felvonultató Bergamótól.

Női Euroliga, B csoport, nyolcadik forduló:
GYSEV-Orsi - Ruzomberok (szlovák) 70-52 (23-15, 14-16, 10-13, 23-8)
Sopron, 2200 néző. V: Bachanski (lengyel), Kolar (szlovén).
GYSEV: BEVILAQUA 8, BALOGH 25/6, DÉNES 4, Seres 6, Zakaluzsnaja 8. Csere: BOGOJEVIC 15, Török, Lichnerová 4. Edző: Dirk Bevilaqua.
Ruzomberok: Bieliková 4, Cikosová 1, PAVLICKOVÁ 16, Vesel 8, KOVACOVÁ 14. Cs: Michulková 3, Ciperová, LASKOVÁ 6. Edző: Natalia Hejková.

Balogh két gyors triplával adta meg a találkozó alaphangját. A kínos szegedi fiaskót feledtetni akaró soproniak ellen a bénultan kezdő rózsahegyiek 10-0-nál szerezték első pontjukat. Balogh hamar összeszedett három személyit, le is cserélte Bevilaqua. Ezt követően megtört a soproni támadások folyamatossága, a játékrész hajrájában Kovacová kosár plusz büntetős akcióival tíz ponton belülre kerültek a vendégek.

A második negyedet egyértelműen a vendégek kezdték jobban, Pavlicková vezérletével hamar feljöttek egy pontra. Innentől kezdve hullámzott a játék, előbb Bevilaqua és Lichnerová büntetőivel elment öt ponttal a GYSEV, majd a soproniak védekezési hibáit kihasználva újra feljött a Rózsahegy. A játékrész Balogh-parádéval és hatpontos GYSEV-vezetéssel zárult.

A második félidőt a szlovák csapat kezdte jobban a kapkodó, ideges GYSEV-vel szemben, és Pavlicková találataival hamar fordítottak, sőt három ponttal megléptek. Ekkor visszatért a személyi hibái miatt pihenő Balogh, Bogojevic pedig magára és néhányszor a rózsahegyi kosárba talált. Csak a tavaly még soproni színekben kosarazó Kovacová remeklésének köszenhették a vendégek, hogy csupán három pontos hátránnyal várhatták a befejező negyedet.

A záró szakasz szinte soproni örömjátékost hozott. A védekezés magasiskoláját bemutató GYSEV ellen rengeteg labdát eladtak a vendégek, Kovacová negyedik személyije után történt lecserélését követően Zakaluzsnaja is megvillant párszor, a Balogh-Bogojevic duó pedig képtelen volt hibázni, így egy igen küzdelmes meccsen végül magabiztosnak mondható sikert aratott a GYSEV, köszönhetően az első és az utolsó negyedben nyújtott kitűnő játékának.

Dirk Bevilaqua (GYSEV): "Úgy gondolom, elsősorban remek csapatvédekezésünknek köszönhettük ezt a fontos győzelmet."

Natalia Hejková (Rózsahegy): "Jobb volt a GYSEV, a mérkőzés végkimenetelét döntően befolyásolta irányítónk, Bieliková gyengébb teljesítménye."

Az A csoport eddig százszázalékos együttese, a francia Valenciennes Jekatyerinburgban elszenvedte első vereségét.

A csoport:
Jekatyerinburg (orosz) - Valenciennes (francia) 67-56 (a felénél 42-28)

Botár László