Vágólapra másolva!
A Mizo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapata sorsdöntő mérkőzésen, hazai pályán nyolcpontos vereséget szenvedett a cseh Brnótól az Euroliga nyolcadik fordulójában.
Forrás: MTI
Iványi Dalma próbál meg lefordulni Zuzana Zirkováról
Fotó: MTI
Női Euroliga, A csoport, nyolcadik forduló:

Mizo-Pécsi VSK - Brno (cseh) 69-77 (20-14, 13-19, 18-16, 18-28)


Pécs:

Brno:
Az eredmény alakulása:

Kipontozódott:

A várakozásnak megfelelően már a nyitó negyed hatalmas csatát hozott, melyben rendre a remekül védekező pécsiek voltak jobbak. A folytatásban nyolc pontra nőtt a hazaiak előnye, de a nyaranta a WNBA-ben profiskodó Vodicskova vezetésével a csehek keményen tartották magukat, sőt kiegyenlítettek. A felénél 33-33 volt az állás.

Térfélcsere után tovább fokozták a tempót a magassági fölényüket jól kihasználó csehek, később azonban a Rátgéber-együttes hatpontos hátrányt ledolgozva ismét előnyhöz jutott. A játékvezetők nem kímélték a kosarasokat, sok személyi hibát kiosztottak. Az utolsó két percre 69-66-os vezetéssel indulhatott a Pécs, de sorra kimaradtak a kissé elkapkodott dobások. Az idegenbeli hatpontos győzelem után nyolcpontos brnói siker született, ami azt jelenti, az egymás elleni összevetésben rosszabbul áll a baranyai gárda. Ráadásul a vasutas csapat el is veszítette hazai Euroliga-veretlenségét az idei kiírásban.

Rátgéber László (PVSK): "Ennek a mérkőzésnek két mélypontja volt. Az egyik a huszonötödik percben, amikor Iványi negyedik faultja után 39-37-ről 39-46-ra alakult az eredmény, majd a negyedik negyedben, amikor 69-66-nál Károlyi kihagyta a büntetőt, és egy rossz váltás miatt triplát kaptunk. Magas színvonalú, jó mérkőzésen szenvedtünk vereséget, ami miatt csalódott vagyok."

Jan Bobrovsky (Brno): "Rosszul kezdtünk, az első félidőben sok labdát eladtunk. Utána javult a védekezésünk, és a végén sikerült triplákkal átdobni a Pécs zónáját."

Horváth László

[origo]