Vágólapra másolva!
Az oroszoktól elszenvedett balszerencsés vereség után kedden este, magyar idő szerint 21 órakor (tv: Sport1) a világbajnoki címvédő Franciaországgal mérkőzik a magyar férfikézilabda-válogatott. A portugáliai viadal második napján tehát újabb kemény ellenfél vár Skaliczki László tanítványaira, akiknek le kellene győzniük a gallokat, hogy remény maradjon a legjobb nyolc közé kerülésre.
Forrás: EPA
Golic (balra) négy gólt dobott a szaúdiaknak Fotó: EPA



Józsát még nem nevezték

Hivatalos információk szerint a magyar küldöttség a világbajnokság hétfő délelőtti, technikai értekezletén az előzetes terveknek megfelelően csupán tizenöt játékost nevezett. A tizenhatodik játékost az IHF szabályzata alapján akár a vb utolsó napján is lehet nevezni, így a kedden érkező Józsa Máté egyelőre csak a lelátón kap majd helyet.



Amit a kézilabda-vébéről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20030115amit.htmlA férfikézi-vébén az olimpia a cél/sport/csapat/kezilabda/20030116aferfikeziveben.htmlBravúrban bíznak férfi kézilabdázóink/sport/csapat/kezilabda/20030119bravurban.html

A francia csapat a nyitómérkőzésen 30-23-ra verték Szaúd-Arábiát, úgy, hogy az első félidő közepéig döntetlenre állt a találkozó, s csupán Daniel Narcisse góljaival sikerült 14-10-es előnyt kiharcolni. A második játékrészt egy 4-1-es szériával indította a csapat, s a 18-11-es eredmény megadta az utolsó húsz perc hangulatát. A világbajnok megérdemelten nyert, a legeredményesebb játékos Cazal lett hét góllal, Narcisse ötször, Golic négyszer, Kempé pedig háromszor vette be az arab kaput.

"Nagyon nehéz volt belelendülni, felvenni a világbajnokság iramát, de az első mérkőzések mindig nyögvenyelősek. Kevés gólt lőttünk, s szoros lett a mérkőzés, emiatt kissé frusztráltak vagyunk. De Magyarország ellen már megmutatjuk, mire vagyunk igazán képesek. Igaz, délután kicsit aggódtam, mert láttam az orosz mérkőzést, s nagyon bátor magyar csapatot ismertem meg. De a félelem nem szülhet vereséget" - nyilatkozta a találkozó legjobbja, Patrick Cazal. "Ezt a találkozót sokat mutatják majd az iskolában, hogy látni lehessen, hogyan nem szabad játszani. Remélem, tanulunk hibáinkból, s a magyarok ellen jobban szereplünk" - tette hozzá Bruno Martini kapus.

A kézi-vb menetrendje/sport/csapat/kezilabda/20030108akezivb.html

A csoport másik két találkozóján Oroszország Argentínával (16.00), Horvátország pedig Szaúd-Arábiával mérkőzik (18.00).