Vágólapra másolva!
Mérkőzésenként 1000 svájci frankos büntetéssel fenyegette meg a Nemzetközi Kézilabda Szövetség a portugáliai világbajnokságon szereplő magyar férfi válogatottat, mert a játékosok mezén állítólag túl sok a reklám.

Sinka László csapatvezető szerint szó sincs arról, hogy megszegnék a szabályokat. Ennek megfelelően a Magyar Kézilabda Szövetség petíciót nyújtott be az IHF-hez, hogy lehetőség szerint azonnali hatállyal szüntesse meg a reklámszabályzatot.

Az MKSZ főtitkára úgy nyilatkozott, hogy minden mezen legfeljebb öt hirdetés lehet, és a szabályok megszegőit mérkőzésenként 1000 svájci frankra büntetik. "Már két és fél éve jeleztük, hogy ez a rendelkezés idejét múlt. Az IHF még csak válaszra sem méltatott bennünket" - mondta. "A petíciót csoportunkból a francia, az orosz, a horvát és az argentin vezetők is aláírták. Nem vagyok optimista, szerintem kérésünk megint süket fülekre talál." Hozzátette: a nemzetközi szövetség már kipostázta az első két találkozóra érvényes 2000 frankos büntetőcsekket, de a magyarok még nem fizettek.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100Menetrend/sport/csapat/kezilabda/20030108akezivb.htmlVb-keret/sport/csapat/kezilabda/20030115aferfikezilabdavalogatott.htmlAmit tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20030115amit.html

Az ugyancsak C csoportos horvátokra hasonló büntetés vár, de jellemző, hogy a négy rivális gárda (Franciaország, Szaúd-Arábia, Oroszország és Argentína) egyaránt a nemzetközi szövetség esetleges szankciója ellen foglalt állást.

A reklámok nagysága és mennyisége állandó vitatéma a vb-ken, Eb-ken, és az IHF általában nem következetes. Többször előfordult már, hogy a kiszabott pénzbírságokat utólag visszafizették.