Vágólapra másolva!
Amennyiben mindkét mérkőzését megnyeri a magyar férfikézilabda-válogatott, a körbeverések miatt még az is előfordulhat, hogy csoportjában a második helyen végez, sőt, akár pontot is vihet magával a középdöntőbe. Persze ehhez az első lépést magyar idő szerint szombat délután négy órakor kell megtenni az eddigi meglepetéscsapat, Argentína ellen.
Forrás: MTI
Pásztor góljaira nagy szükség lesz a hét végén Fotó: MTI


Skaliczki: Nyerni kell!

"Nincs mese, a hátralévő két csoportmeccsen mindenkinek maximális erőbedobással kell küzdenie, nem lehet üresjárat. Ahhoz, hogy célunkat elérjük és továbbjussunk a középdöntőbe, négy pont szükséges. Águnkon az oroszok, a svédek, a horvátok, a szlovénok már botlottak, ezek után nincs értelme semmilyen előzetes esélylatolgatásnak sem" - foglalta össze egyetlen mondatban a lényeget Skaliczki László az MTI-nek.



A La Nacion megszólaltatta a csapat egyik játékosát, Christian Canzonierót, aki elmondta, a csapat továbbjutásra készül, s ehhez egy vagy két pontot kellene szereznie a hét végén. "Két pontot kellene szereznünk, ezt logikusan vasárnap, Szaúd-Arábia ellen már begyűjthetjük. Elsődleges célunk a továbbjutás, de ha már lehetőségünk adódik, akkor miért ne célozzuk meg az első hét, olimpiai kvalifikációt jelentő hely valamelyikét? Láttunk már videofelvételeket a magyarokról, tudjuk, nagyon kemény csapat. De pihenőnapunk van a két mérkőzés előtt, s csak utána kell játszanunk."

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100Magyar büntetés a sok mezreklám miatt/sport/csapat/kezilabda/20030123kezivb.htmlMenetrend/sport/csapat/kezilabda/20030108akezivb.htmlVb-keret/sport/csapat/kezilabda/20030115aferfikezilabdavalogatott.htmlAmit a kézi-vébéről tudni kell/sport/csapat/kezilabda/20030115amit.html

Az argentinoknál egyébként nem mindenki egészséges: a franciák elleni meccs előtt legjobbjuk, Eric Gull hátsérülés miatt hagyott ki edzést, Andrés Kogovsek orra az oroszok ellen törött el, de Gonzalo Viscovichnak is akadtak problémái. A magyar csapat eddig még soha sem találkozott szombati ellenfelével.

A C csoport szombati programja
Magyarország - Argentína (16.00)
Horvátország - Franciaország (18.00)
Oroszország - Szaúd-Arábia (20.00)

Az állás: 1. Franciaország 6, 2. Horvátország 4, 3. Oroszország 3 (83-84), 4. Argentína 3 (74-90), 5. Magyarország 2, 6. Szaúd-Arábia 0

Pincési László