Vágólapra másolva!
A röplabda, bármily hihetetlenül hangzik is, a világ legnépszerűbb sportága - a legtöbb amatőr sportoló ugyanis ezt a tevékenységet űzi a legszívesebben. A röpi magyarországon nem veszi fel a versenyt a labdarúgással, s csak megközelíti a kézi- és a kosárlabdát, ám meglehet, ez hamarosan megváltozik. A legsikeresebb magyar nőiröplabda-csapat, a Bajnokok Ligájában hajszál híján hatalmas sikert elérő Nyíregyháza amazonjai ugyanis egy 2003-as naptáron, valamint egy férfimagazin hasábjain is megmutatják bájaikat.
Forrás: szon.hu
A csapat beceneve: Vadmacskák - találó!
Fotó: szon.hu


"A sport a pályán mutatkozik meg, mi a magánéletben ugyanúgy nők vagyunk, nőiesek vagyunk, ezt próbáljuk megmutatni az újság lapjain" - nyilatkozta az RTL Klub Fókusz című műsorának Mátrai Beáta, a csapat játékosa. A férfimagazin főszerkesztője, az egykori öttusázó Kálnoki-Kis Attila természetesen igencsak szereti a sportot és a sportolókat, s nem tartja "problémának", hogy a lányok izmosabbak az átlagnál. Merthogy ennek is megvan a varázsa: "Azt hiszem, hogy a sportoló lányok nőiességével nincsen gond, valóban egy kicsit izmosabbak, mint egy átlag modell, de nyilván van, aki épp ezt szereti."

Erotikus képek Eb-ezüstérmes vívónőnkről/sport/egyeni/20030115erotikus.htmlMegbüntették a mezte-len tornásznőket/sport/egyeni/20021218otevet.htmlCenzúrázatlan Kurnyikova-videó/sport/egyeni/tenisz/20021129cenzurazatlan.htmlSzexi naptár bajnokokkal/sport/egyeni/20021129erotikus.htmlAnna a legszexisebb/sport/egyeni/tenisz/20020524kurnyikova.htmlA fitnesz szexbombája/sport/egyeni/20011106budapesten.htmlA Nyíregyháza honlapjahttp://www.nrkvolley.hu/

A klub egyébként életre hívott egy "Sikeres Nők a Sikeres Nőkért" elnevezésű női páholyt, amelynek tiszteletbeli elnöke Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármester asszonya. A tagság minden évben két hölggyel bővül. Egyikük az lesz, akit az adott év legsikeresebb hölgyének választanak, a másik pedig a tagok javaslata alapján kerül majd a páholyba.

Az pedig biztos, hogy ha a magyar bajnokcsapat röplabdáslányai így folytatják, akkor a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban jóval több (férfi)szurkolójuk lesz. Ez pedig nagyban fellendítheti a sportágat, amely így talán Magyarországon is a legnépszerűbb testmozgássá válhat.

Juha Pál