Vágólapra másolva!
Bár a 33-26-os eredmény nem tükrözi hűen, nagyon nagy szenvedés árán tudott csak nyerni a Herz-FTC nőikézilabda-csapata a tizedik helyezett Vasas otthonában.

Kifejezetten morózus hangulatban készülhetett a Herz-FTC nőikézilabda-együttese a bajnokság 19. fordulójának összecsapására, hiszen a Győr elleni hazai kudarc nem múlt el nyomtalanul az együttesnél. Az akkori találkozót követően Németh András vezetőedző a játékvezetők ellen fordult, s úgy nyilatkozott, elcsalták a meccset, mire a sportnapilap hasábjain a bírók testületileg, nyílt levélben válaszoltak az őket ért vádakra. Így következett a Vasas elleni összecsapás, amely normális esetben, egy önbizalomtól duzzadó bajnokcsapatnak nem okozhatott volna fejfájást.

Az esélyeknek megfelelően Németh András a fiataloknak szavazott bizalmat, Siti, Farkas, Pádár és Kirsner a kispadon kezdett. Ott volt viszont a pályán Brigovácz Nikolett, aki vállműtétjét követően először lépett pályára, lőtt is néhány szép gólt, s kapott egy-két használhatatlan passzt, amit jószerével csak lábbal tudott megszelídíteni. Tóth és Mravikova góljaival az ötödik percben még csupán 2-0-ra vezetett a Fradi, ám amikor a 18. percben a háromgólos előnyt is eladta a bajnok, s a Vasas felzárkózott 8-8-ra, kénytelen volt időt kérni a Fradi mestere.

A 24. percre Pásztor találatával már 10-8-ra húzott el a Vasas, ekkor tért vissza a pályára az "első sor": Uhrakova és Brigovácz előbb egyenlített, majd Mravikova és Siti Eszter találataival már a Fradinál volt az előny 12-10-re, amely a félidő végére egygólosra csökkent (13-12).

A fordulás után előbb felpörgött a Fradi, s a 35. percre megnyugtató, 20-13-as előnyt kovácsolt, amit aztán tíz perc alatt elolvasztottak előbb háromra (21-19), majd kettőre. A játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, a Herczeg, Südi kettős mindkét oldalon hajmeresztő ítéleteket hozott, majd amikor a hajrában szabaddobásnál leküldték a megsérült Vasas-játékost, ám nem várták meg a cserét, s a Fradi az álló védelem mellett így szerzett újabb találatot, a közönség is felzúdult. "Ezek csalnak" - jegyezte meg egy helyi szimpatizáns, mire Köstner Vilmos, a piros-kékek trénere viccelődve, mosolyogva válaszolt vissza a lelátóra: "Nem csalnak, csak nem tudnak vezetni!"

A találkozót végül az utolsó három percben szerzett négy góllal a bajnok "simán", 33-26-ra megnyerte, ám a mutatott játékkal sem a szakvezetés, sem a szurkolótábor nem lehetett elégedett. S ez a forma a szombati, Lipcse elleni BL-mérkőzés előtt sem túl kedvező előjel.

Pincési László