Vágólapra másolva!
A GYSEV-Orsi nőikosárlabda-csapata mindössze egy ponttal, 86-85-re kapott ki a B csoportban éllovas lengyel Gdynia otthonában az Euroliga tizenegyedik fordulójában.

Nőikosárlabda-Euroliga, B csoport, 11. forduló:
Lotos VBW Gdynia (lengyel) - GYSEV-Orsi 86-85 (25-23, 19-19, 22-24, 20-19)Gdynia, 1600 néző
vezette: Lefwerth (svéd), Grievnik (holland)
Gdynia: GRUBIN 20, Bibrzycka 11/3, CUPRYS 12/6, Melvin 13, DYDEK 25. Csere: Vodopjanova 2, Hlebovicka 3, Witherspoon. Edző: Krzysztof Koziorowicz.
GYSEV: Bevilaqua 3/3, BOGOJEVIC 16, BALOGH 27/15, SERES 10/6, ZAKALUZSNAJA 24. Csere: Dénes 3/3, Szőke 2. Edző: Dirk Bevilaqua.

A Gdynia a duplával és triplával nyitó Cuprys vezetésével két perc alatt 7-0-s rajttal adott alaphangot a találkozónak. Seres ekkor "beemelt" egy triplát, és ez óriási fordulatot hozott. Zakaluzsnaja jól őrizte a 213 centis Dydeket. A GYSEV jó védekezéssel, Seres újabb triplájával, és Bogojevic kosarával előbb feljött, majd Balogh hármasával fordított. A negyed közepén Bevilaqua megkapta harmadik személyijét. Zakaluzsnaja védekezését dicséri, hogy Dydeket levitte a hazaiak mestere. A soproni oldalon az orosz center villogott - a lengyel óriás távollétét kihasználva, aki azonban a negyed végén visszatért, s magára talált: kosarai révén kétpontos hazai előnnyel zárult az első negyed.

A második negyed elején a hazaiak némi svéd és holland - azaz bírói - segédlettel újra megléptek. Bevilaqua kapott egy személyit, majd egy technikait, így a tizenkettedik percben kipontozódott. Ekkor Zakaluzsnaja kapott pihenőt, Dydek őrzését a nála jó harminc centivel alacsonyabb Dénes vette át. Bogojevic révén megkezdte a elzárkózást a GYSEV, ám amikor megközelítette volna ellenfelét, jött újra Cuprys s triplája után levegőhöz jutott a Gdynia. A félidő hajrájában villantak a vendég centerek, így újra megközelítették ellenfelüket a jól küzdő soproniak. A negyed végén Balogh dobott triplát, majd az utolsó másodpercben bedobás után Dydek talált be, így a félidő kétpontos hazai vezetéssel zárult. A soproniak tiltakoztak, hogy nem indult el az óra - hiába.

A második félidő elején a jugoszlávok, Grubin és Bogojevic termelték a pontokat, ám a soproni csapat ott lihegett ellenfele nyakán. Az amúgy is fogyatkozó GYSEV kispadján hatalmas riadalmat okozott, hogy Seres lábát fájlalva lesántikált a parkettről.

Nem tudott ellépni a Gdynia, az emberfeletti prdukcióval előrukkoló Zakaluzsnaja találataival 66-66-tal nyitották a felek a záró negyedet. Seres és Bogojevic sántikálva játszott. Öt perc elteltével szerezte első pontjait a GYSEV, s Balogh triplájával öt pontra feljött. A soproni csapatkapitány újabb távoli kosarat dobott, amelyet a játékvezetők duplának véltek, sőt a reklamáló Baloghnak technikait adtak. Ennek ellenére a soproniak hetese vállára vette csapatát és dobott még két hármast. Egy pontra jött föl a GYSEV, sőt Seres kosarával, negyvenhat másodperccel a vége előtt a soproniaknál volt az előny, de a drámai végjátékban a döntő szót végül Dydek mondta ki. Nagyon közel volt a bravúrhoz a kitűnően küzdő soproni alakulat, amely jövő szerdán a Parma együttesét fogadja.

Krzysztof Koziorowicz (Gdynia): "Nagyon izgalmas meccs volt, gratulálok a remekül és szervezetten játszó Sopronnak."

Dirk Bevilaqua (GYSEV): "Fantasztikus meccs volt, hosszú utazás után, sérülésektől tizedelve emberfelettit nyújtottunk. A játékvezetést nem kommentálom."

Botár László