Vágólapra másolva!
Súlyos sérülést szenvedett Sótonyi László, a Pestszentlőrinc-Elektromos férfikézilabda-csapatának újonnan szerződtetett irányítója, s előfordulhat, a 33 esztendős, 180-szoros válogatott klasszis befejezi pályafutását.

1998-ben hagyta el a Veszprém kézilabda-együttesét Sótonyi László, aki 180-szor szerepelt a nemzeti csapatban, tagja volt az 1997-es világbajnoki negyedik együttesnek, s számtalan nagy csatát megért a Fotexszel, illetve annak jogelődjeivel. Az irányító 1998 szeptemberében a CC Santanderhez szerződött, innen 2000 augusztusában a Garbel Saragossa csábította el, majd következett a svájci St. Otmar Gallen, amellyel bajnoki címet nyert.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Itt, Svájcban szenvedett komoly vállsérülést, amelynek következtében gyakorlatilag az egész szezont ki kellett hagynia. A fél éve Magyarországon gyógyuló klasszist egy hete a Pestszentlőrinc-Elektromos együttese szerződtette (amely tizennégy forduló után a bajnokság nyolcadik helyén áll), ám az első edzésen ismét súlyosan megsérült a műtött válla. A csapat nem maradt ugyanakkor új szerzemény nélkül, visszatért ugyanis az együttesbe a spanyol másodosztályú El Summa Hoteles együttesétől a klub saját nevelésű játékosa, Józsa Dávid.

Érdekesség, hogy a spanyol Diario Malaga című lap is beszámolt Józsa távozásáról, ám az újság éppen azt pedzegette, hogy a fiatal magyar helyére Sótonyi érkezhet.

Pincési László