Társoldalunk:

Megszüntetik a vízilabda-KEK-et

A júniusi Európa-bajnokság színhelyén, a szlovéniai Kranjban tanácskozott az Európai Úszó Liga (LEN) vízilabdabizottsága, s a testület a BL, a KEK és a LEN Kupa forradalmi változásairól döntött: a kupagyőztesek vetélkedése például megszűnik.

Igaz, a LEN-vezérkar csak a március 28-29-én ugyanitt sorra kerülő összejövetelén adja véglegesen áldását a totális reformra, mégis szinte kész tényként lehet kezelni, hogy - a címvédő Vasassal az elődöntőjében - most zajlik az utolsó Kupagyőztesek Európa Kupája, s a megmaradó Bajnokok Ligáját, s a LEN-kupát is alapjaiban alakítják át.  

"Csekély, körülbelül öt százaléknyi az esélye annak, hogy a sportág elsőszámú irányítói nem fogadják el javaslatainkat, vagy változtatnak rajtuk valamit" - mondta Salamon Ferenc, a kontinens pólójának irányításában több mint három évtizede rendkívül aktívan résztvevő sportdiplomata.  Ami az újítások egyik leglényegesebb eleme: már a 2003-2004-es szezon kupaküzdelmeiben - ugyanúgy mint Európa további hét pólós nemzetének esetében is - Magyarország összesen öt csapattal képviseltetheti magát. Három indulhat az Euroligára keresztelt BL-ben, s kettő a másikban.  

"A klubok néhány hónapja alakult szövetsége által megfogalmazott ötleteket hitelesítettük, a fő cél az, hogy ne több meccs, hanem több jó meccs legyen, a klubcsapatok az eddiginél többször játsszanak hazai pályán, mindezzel is népszerűsítve a sportágat" - foglalta össze Salamon. 

Kranjban eldöntötték, hogy feloldva a korábbi dilemmát, 2005-ben is lesz Európa-bajnokság, azaz változatlanul marad a mostani, nem túl szerencsés menetrend, s - mint idén is - egy nyáron rendeznek Eb-t és vébét. A házigazdaságra egyelőre még senki nem vállalkozott.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK