Vágólapra másolva!
Alessandra visszatért Sopronba és minden bizonnyal nevezi is Dirk Bevilaqua a GYSEV-Orsi nőikosárlabda-csapatának ausztrál edzője a Parma elleni, a továbbjutás szempontjából mindkét gárda számára kulcsfontosságú Euroliga-összecsapáson a soproniak tízes keretébe.

A brazil center jó két hónapja fizetés nélküli szabadságra utazott haza Brazíliába, térdsérülését kezeltetni. Hétfőn tért vissza, de nem egyedül, magával hozta Brazíliából a rehabilitációját irányító szakembert. Dirk Bevilaqua valószínűleg nevezi majd a szerdai összecsapásra.

Az Euroliga tavalyi bronzérmese most a csoport második felében kullog és a soproni összecsapás megnyerése számukra matematikailag az utolsó lehetőség arra, hogy versenyben maradjanak a továbbjutást jelentő első négy hely valamelyikének megszerzéséért.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

"Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk kettőzött akarással veti majd magát a küzdelembe, és közülük is különösen nagy bizonyítási vággyal kosarazik majd a korábban éveken át a GYSEV színeiben szerepelt Daliborka Vilipics" - fejtegette Dirk Bevilaqua, a soproniak mestere. "A mi játékosainkból viszont a legjobb reakciót váltotta ki a vitatható módon elszenvedett lengyelországi vereség. Dacos elszántsággal készülnek a lányok a pármaiak ellen, és remélem, ez a harci szellem jó játékkal párosul majd. Kulcskérdés, hogyan sikerült kikapcsolni a játékból a világ egyik legjobb mezőnykosarasát, az amerikai válogatottal már pályafutása során szinte mindent megnyerő, készeres olimpiai valamint világbajnok Ruthie Boltont, aki szerencsére a pármai meccsen nem játszott, mert csak a közelmúltban igazolták le őt az olaszok"

Érdekesség, hogy Bolton volt az első amerikai hölgy, aki Magyarországon kosarazott, több mint 10 esztendeje, az 1991-92-es szezonban, a Tungsram csapatában.

Botár László