Vágólapra másolva!
Bár még nem döntő, de a finálékba kerülés szempontjából mindenképpen rendkívül fontos meccsek előtt áll a két hazai vízilabdás kupacsapat: szombaton a Honvéd Athénban a BL-címvédő Olimpiakosz Pireusz ellen száll vízbe, a KEK-ben tavaly győztes s idén is hasonló álmokat dédelgető Vasas a spanyol CN Sabadellt fogadja a Komjádi-uszodában.

"Győzni akarunk, de ha csak egy pontot szerzünk, akkor sem leszek szomorú" - nyilatkozott Kovács István, a Honvéd edzője a tavaly éppen előttük s ráadásul Budapesten kupagyőztes görögök elleni összecsapásról.

A BL Piros csoportjában már mindenki vesztett pontot vagy pontokat. A magyar bajnok február 1-jén hazai medencében kényszerült beérni szerencsés, 11-11-es döntetlennel a Mladost Zagreb ellen, mostani riválisa rosszabbul kezdte az idei sorozatát: Zágrábban 9-6-ra kikapott, s Nizzában is csak 7-7-es eredményt ért el. Vagyis: a papírformának többé-kevésbé megfelelő, esetleges szombati pontosztozkodás inkább a Honvédnak lenne jó, de amennyiben nyerne a vendégcsapat, akkor az újabb fiaskó a házigazdája számára akár elméletileg a búcsút is jelenthetné a Final Fourtól.

Megszüntetik a vízilabda-KEK-et/sport/csapat/20030211megszuntetik.html

Tudja ezt Kásás Zoltán, a pireusziak mestere is, ennek ellenére - szokásához híven - nem túl optimista. Igaz, ez nála be szokott válni: december 29-én Budapesten az európai Szuperkupa-döntőben csapata 6-5-re verte a Vasast, s előtte mást sem lehetett tőle hallani, mint panaszkodást.

A Vasas szerencsés volt a KEK-elődöntő sorsolásakor: elkerülte az "életveszélyes", Kásással és Steinmetz Barnabással felálló Posillipót, s nem kell a "világ végére", Volgográdba mennie. Mi több: a spanyol CN Sabadell verhetőnek tűnik, bár lebecsülni nem szabad. Három válogatottja van a Barcelona melletti kisváros együttesének: Ballart és Valles, valamint Kiss Csaba.

Somossy József, a hazaiak trénere azt mondta: akkor volna nyugodt, ha legalább háromgólos előnyt szereznének a március 1-jén sorra kerülő visszavágó előtt.

Már csak azért is szeretne a Vasas döntőbe jutni s persze ott újra nyerni, mert akkor - mondhatni - örökös KEK-győztes lenne, lévén a mostani a kupagyőztesek utolsó tornája.