Vágólapra másolva!
Kevés híján százpontos győzelmet aratott a GYSEV-Orsi nőikosárlabda-csapata a sereghajtó Nagykanizsa ellen a női bajnokság szombati játéknapján. A vendégcsapat egyik játékrészben sem volt képes elérni a tíz pontot.

GYSEV-Orsi - MÁV NTE 119-31 (32-8, 32-9, 24-6, 31-8)
Sopron, 300 néző
vezette: Németh. Sabáli.
GYSEV: Török 3/3, BOGOJEVIC 15/3, Dénes 3/3, SERES 16, ZAKALUZSNAJA 37. Cs: SZŐKE 18/12, ALESSANDRA 25, Honti, Tordasi. Edző: Dirk Bevilaqua.
Nagykanizsa: Hadarics 7, Góber 8/6, Hersics 5, Jocovic 3, Papp 8. Cs: Mirkov, Antolovics 2,Toma, Tálosi, Tahi. Edző: Gellér Sándor.

Végig egyoldalú volt a mérkőzés, amelyen azért több érdekesség is akadt. Seres Éva úgy szerezte 16 pontját, hogy nem rontott dobást, mezőnyből mind a hat kísérletét pontokra váltotta és bedobta mind a négy büntetőjét.

A GYSEV századik pontját egyetlen találatával a fiatal Tordasi Petra szerezte, de a legnagyobb bravúr a soproniak orosz centerének, Okszana Zakaluzsnajának a nevéhez fűződik: egyedül több pontot dobott, mint az ellenfél játékosai együttvéve.

A nőikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20030215anoikosarlabdanb.html

A meccs utolsó tizenöt perce a jó kéthónapos kényszerpihenő után Sopronba a hét elején visszatérő Alessandra formába hozataláról szólt a lelkes, de rengeteg hibával, kosarazó kanizsaiak ellen.

Dirk Bevilaqua: "A mérkőzés jól szolgálta Alessandra újbóli beépítését a csapatba, és a védekezéssel is elégedett vagyok."

Gellér Sándor: "Sajnálom, hogy még edzőpartnernek sem voltunk jók."

Botár László