Társoldalunk:

Nyolc között az ETO és a Cornexi a kézikupákban

Női KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Győri Graboplast-ETO - Don Rosztov (orosz) 25-17 (10-6)
Győr, 2500 néző, vezette: Kamisevski, Nikolovski (macedónok)
ETO: SIRINA - Lovász 3, Mehlmann 2, DOKIC 4, Nitescu 5/3, GÖRBICZ 7, Vérten. Csere: Mörtel 4/3, Jókai, Bódi.
Edző: Róth Kálmán
Rosztov: Szanko - Dronina, Kaluzsina 3, PROKOPENKO 5/1, Termeleva, SZERGEJEVA 5, Dolgih 2. Csere: Gabisova (kapus), Jevtuhova 1, Sokirkina, Jucsenko 1, Poltorackaja. Edző: Szergej Belickij
héméteresek: 8/6, illetve 6/1
kiállítások: 2, illetve 6 perc
továbbjutott: a Győr, 47-43-as összesítéssel

Fantasztikus hangulatban kezdődött a kupavisszavágó, amelyen négygólos hátrányát kellett ledolgoznia a hazai csapatnak. Kezdettől fogva szenzációs formában védett az egykoron rosztovi Irina Sirina, aki ezen az estén egyszerűen megbabonázta a honfitársait. Az ETO Görbicz vezérletével fokozatosan elhúzott ellenfelétől. Tehette, mert a csapat kitűnően védekezett, Sirina kapuját négy hétméteresből és több ziccerből sem tudták bevenni a vendégek. Nitescu találatával a 19. percben 7-2 volt az állás, a zöld-fehérek ekkor tettek szert előnyre először az összesítésben. A hajrában Szergejeva egy kicsit megrázta magát, átlövésből kétszer is betalált Sirina hálójába.

Szünet után hideg zuhannyal folytatódott a játék a hazaiak számára, a Rosztov ugyanis kiegyenlített (11-11), a győriek azonban ezt követően állva hagyták ellenfelüket. Görbicz angolnaként siklott át a hatalmas termetű orosz védők között és cunderes lövései ellen az egyébként remeklő Szankónak sem volt ellenszere. A 49. percben 20-11-et mutatott az eredményjelző és ekkor már látszott, ha nagy rövidzárlat nem történik az ETO-nál, legyőzi erős ellenfelét. A hajrában 20-13-nál Róth Kálmán még időt kért, szavai nyugtatólag hatottak, mert a győri győzelem és a továbbjutás már nem forgott veszélyben.

Róth Kálmán: "Csodálatos közönség, csodálatosan küzdő csapat, csodálatos Irina Sirina."

Szergej Belickij: "Nagyon jó csapat az ETO, megérdemelten jutott tovább."

Mindkét kupasorozat negyeddöntőjének sorsolását kedden rendezik Bécsben.

Papp Győző

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK