Társoldalunk:

Negyeddöntőbe jutottak az újvárosi kézisek is

Háromgólos veresége ellenére továbbjutott a Dunaferr a női kézilabda EHF-kupában. A magyar csapat a nyolcaddöntő visszavágóján 23-20-ra kikapott a spanyol San Sebastian otthonában.

Női EHF-kupa, nyolcaddöntő visszavágó:
Akaba Bera-Bera San Sebastian (spanyol) - Dunaferr 23-20 (10-11)
San Sebastian, 1000 néző
vezette: Paraschos, Korres (görög)
Akaba Bera Bera: Robles - Morales, Patri Pinedo 1, Garmendia 4, Esme López 2, Zipitria 7, Patri Pinedo 3; csere: Eli Pinedo 2/2, Nely Carla 4/2, Egana, Rodríguez, Larreategi. Edző: Jose Luis Villanueva.
Dunaferr: Pálinger - Pálffy 2, Pigniczki 2, Bohus 1, Nagy I. 4/1, Ferling 3/1, Oblisz; csere: Bulath, Kindl, Gracana 1, Borók, Gáspár, Turtóczki, Szrnka 7, Borbély. Edző: Kiss Szilárd.
kiállítás: 8, illetve 16 perc
a mérkőzés alakulása:5. perc: 1-2; 10. perc: 1-4; 15. perc: 3-5; 20. perc: 6-7; 25. perc: 8-8; 35. perc: 12-12; 40. perc: 14-14; 45. perc: 16-14; 50. perc: 18-17; 55. perc: 21-19
továbbjutott: Dunaferr, 43-41-es összesítéssel

Nehéz mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást a Dunaferr nőikézilabda-együttese az EHF-kupa nyolcaddöntőjében. Kiss Szilárd tanítványai a hazai ötgólos győzelemmel érkeztek San Sebastianba, ahol az Akaba Bera-Bera volt az ellenfél, s ahogy várni lehetett, kőkemény mérkőzés várt a magyar együttesre.

Erős negyeddöntő-mezőny

Az EHF-kupa negyeddöntőinek sorsolását kedden, Bécsbn tartják, ahol a Dunaújváros mellett a Cornexi is érdekelt lesz.
A legjobb nyolc közé jutott csapatok: Dunaferr, Cornexi (magyarok), Oltchim Valcea (román), Dijon (francia), Rocasa Gran Canaria (spanyol), Slagelse (dán), AKVA Volgograd (orosz).
A nyolcadik csapat minden bizonnyal az ukrán Motor Zaporozsje lesz, amely az első mérkőzésen tizenöt gólos előnyt harcolt ki a jugoszláv Nissel szemben.

A csapat nagyon rossz vendégnek bizonyult, hiszen alaposan meglepte a házigazda együttest, s Nagy Ivett hetesével, majd Ferling góljával előbb 2-1-re, a tizedik percre pedig 4-1-re húzott el. Ám a negyedik találat szerzője, Bohus megsérült, fájós térde miatt nem is tudta folytatni a találkozót. Nem roppant össze a Dunaferr, s bár 7-4-es magyar vezetésről a 25.percre egyenlített a spanyol gárda (8-8), a játékrész utolsó percében Szrnka hatalmas kapufáját követően saját lepattanóját gyömöszölte a kapuba, így 11-10-es előnnyel a Dunaferr mehetett pihenőre.

A második játékrészben minden ott folytatódott, ahol ez elsőben abbahagyta az együttes. Pálinger remekül védett, Szrnka hét gólja önmagáért beszélt, s bár a 32. percre a Bera-Bera átvette a vezetést egy rövid időre (12-11), nem akadt gond az izgalomra.

A 45. percre aztán 16-14-re elhúztak a hazaiak, szerencsére Pálinger egymás után két hetest is védett, s amikor az 54. percben harmadik büntetése miatt Ferling piros lapot kapott, tudni lehetett, nem lesz sétagalopp a vége. Az 55. percben 21-19, három perccel később 23-20 állt már az eredményjelzőn, de az emberhátrányban játszó Dunaferr hősiesen védekezve megakadályozta az újabb baszk gólt. A találkozót végül az Akaba Bera-Bera nyerte 23-20-ra, de összesítésben 43-41-gyel a Dunaferr jutott a legjobb nyolc közé.

"Nagyon kemény találkozón vagyunk túl, amelyen remekül küzdöttek a lányok. Bár háromgólos vereséget szenvedtünk, érzésem szerint egy szemernyit sem forgott veszélyben a továbbjutásunk. Dicséret illeti a csapatot a küzdeni tudásáért, megérdemelten jutottunk a legjobb nyolc közé" - nyilatkozta Kiss Szilárd vezetőedző a Dunaújváros Online-nak a mérkőzés után.

KAPCSOLÓDÓ CIKK