Vágólapra másolva!
A Herz-FTC nőikézilabda-csapata csoportelsőként jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol a spanyol Valencia lesz az ellenfele. A másik két kupában még három másik együttes maradt talpon: a Kupagyőztesek Európa Kupájában a Győri Graboplast ETO, az EHF-kupában a Dunaferr és a Cornexi várja a keddi, bécsi sorsolást.

A Bajnokok Ligájában a Ferencváros 32-20-ra kiütötte a dán Viborgot, így csoportelsőként az A csoport második helyezettjével, a spanyol L'Eliana Valenciával került össze s nem az orosz Lada Togliattival.

A Valencia játékoskerete
kapusok: Silvia Del Olmo Escudero, Elisabeth Lopez Valledor
mezőnyjátékosok: Natalia Morszkova-Kircsik, Martinez Paloma Avila, Noelia Oncina Moreno, Izaskun Mugica Zozaya, Elena Marti Lopez, Tatjana Medved, Cristina Gomez Arquer, Ana Isabel Ruiz Perez, Montserrat Puche Diaz, Stephane Cano, Eivor Hausken, Maja Mitrovic, Marta Mangue Gonzalez
edző: Cristina Mayo
BL-negyeddöntők

Valencia - Herz-FTC
Viborg - Lada Toljatti
Buducnost - Ikast
Larvik - Ljubljana



"Annak ellenére, hogy Heidi Tjugum az első félidőben jól védett, nem tudtuk megakadályozni a Ferencváros gyors játékát. Tjugum mellett még Burgerst dicsérhetem, a többiek, főleg Heidi Astrup, Lotte Kiaerskou és Berit Kristensen nagyon szürkén játszottak. Valóban tudtuk, hogy a hazaiak nekünk rontanak, hogy a gyors lerohanás az erősségük, ennek ellenére már az első félidőben hatgólos hátrányba kerültünk. A tíz válogatott játékossal szemben jelentéktelen ellenállást tanúsítottunk. Nincs más hátra, várjuk az orosz Togliattit, az első mérkőzést valószínűleg március 16-án játsszuk Viborgban" - nyilatkozta Ulrik Wilbek, a Viborg szakvezetője.

Az ellenfél, amely ellen a Fradi március 15-én vagy 16-án Valenciában kezd, egyáltalán nem gyenge csapat, bár utolsó csoportmérkőzésén négy góllal, 38-34-re kikapott Ljubljanában. A csapatból viszont hiányzott Kircsik, az egykori kétszeres szovjet világbajnok, valamint a francia Cano is. A keretben emellett még ott található a jugoszláv válogatott átlövő, Medved, valamint a spanyol válogatottból Del Olmo, Oncina, Puche, Gómez és Mangue is.

Szkopjéből erősíthetnek a kézi BL-csapatok/sport/csapat/kezilabda/20030219szkopjebol.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=24100

A KEK-ben a Győr négygólos hátránnyal várta a visszavágót, de végül pazar játékkal 25-17-re nyert, s a két találkozó alapján 47-43-mal bizonyult jobbnak az orosz Don-Rosztovnál. Az ellenfelek közül a horvát Lokomotiva Zagreb, a román Silcotub Zalau és a német Bayer Leverkusen lehet az legkedvezőbb, a dán Kolding, az ukrán Szpartak Kijev, a spanyol Elda Prestigio kicsit erősebbnek tűnik, míg a francia Besancon (a román Amariei és a francia válogatott Delerce, Pecqueux-Rolland, Said Mohamed, Castioni, Tervel ötössel) a legerősebb ellenfél-jelölt.

Az EHF-kupában a Cornexi-Alcoa hazai pályán biztosította be a negyeddöntőt a román Rapid Bucuresti ellen, a Dunaferr pedig idegenben "harcolt ki" 23-20-as vereséget, amellyel végül sikerült továbbjutni. A lehetséges ellenfelek közül a román Oltchim Valcea, a spanyol Gran Canaria és talán a francia Dijon áll a magyarok kívánságlistáján, az ukrán Motor Zaporozsje, az orosz AKVA Volgográd és a dán Slagelse ilyen erősorrendben nem kívánatos ellenfél. Azt pedig elképzelni is rossz lenne, ha a két magyar egymással csatázna az elődöntőbe jutásért.