Vágólapra másolva!
A Dunaferr nyerte a nőikézilabda-NB I alapszakaszát, miután csütörtökön 29-19-re legyőzte a vendég Győrt, és ezzel két fordulóval a zárás előtt behozhatatlan előnyre tett szert.

Nőikézilabda-NB I, 20. forduló:
Dunaferr - Győri Graboplast ETO 29-19 (15-8)
Dunaújváros, 1100 néző
vezette: Herczeg, Südi
gól: Nagy I.. 6, Pálffy 5, Ferling 5/3, Szrnka 4/1, Pigniczki 2, Kindl 2, Gáspár 2, Oblisz 1, Bohus 1, Bulath 1, illetve Mörtel 5/5, Görbicz 5, Mehlmann 3, Dokic 3, Lovász 2, Nitescu 1.
hétméteres: 6/4, illetve 5/5.
kiállítás: 14, illetve 16 perc.

Az alapszakasz-elsőség reményében lépett pályára a Dunaferr nőikézilabda-csapata a Győri Graboplast ETO elleni bajnoki találkozón, no meg azzal a reménnyel, hogy nem rontja el eddig, makulátlan hazai teljesítményét. A két együttes jó formában várhatta a találkozót, noha a hét végi kupafordulót inkább a hazai együttes szenvedte meg: kikapott San Sebastianban, s csak otthoni sikerének köszönhette, hogy továbbjutott az EHF-kupában, Bohus térde pedig "súlyosan" megsérült a spanyolországi összecsapáson. Az idézőjelet nem az eset komolytalansága miatt kell használni a súlyosan szó esetében: a hetekig tartó lábadozás helyett ugyanis a beállós ott volt a melegítő újvárosi játékosok között, mi több, a második félidőt végig is játszotta.

De menjünk sorjában! A találkozót nagyon idegesen kezdte a két együttes, de szemmel láthatóan a Dunaferrt lepte jobban a győri nyitott védekezés, három percig gyakorlatilag a kapu irányába sem tudtak menni. Görbicz találatával vezetett is a vendégcsapat, ám Pálinger bemutatott néhány bravúrt, míg kolléganője, Sirina elvétve találkozott a labdával. Sőt, a nyitott védekezés ellenére Szrnka lövőkedve nem ment el, kétszer 11 méterről is betalált, s amíg ő a levegő csapkodhatta diadalittasan, addig Sirina a kapufával került "összetűzésbe".

9-4-nél a félidő közepén Róth Kálmán is időt kért, mert nem bírta tovább nézni, ahogy tanítványai előkészítetlenül, rosszul lőttek, mellesleg Pálinger bravúrt bravúrra halmozott. Pedig a Dunaferr sem volt sebezhetetlen, az ETO kettős emberhátrányban fél percen belül kétszer is ajtó-ablak ziccert dolgozott ki, ám Lovász mindkétszer hibázott. A 26. percben egy gyors labdaszerzést követően a száguldó Görbiczet az ütemkésésben lévő Borók lerántotta, villant a piros lap. A nézőtéren felforrósodtak az indulatok, de a pályán is durva játék folyt; az összességében nagyon tétován, s talán nem szentségtörés megkockáztatni, rosszul bíráskodó Herczeg, Südi páros egyáltalán nem állt a helyzet magaslatán.

A női NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030220anoikezilabdanb.html

A félidei 15-9-es előny a második játékrész elején tovább nőtt, a 43. percben először zúgott a "tíz, tíz" a hazai részről, a Dunaferr ugyanis 21-11-es vezetésre tett szert. Amíg Pálffyéknak minden bejött, addig szegény győriek mellé a szerencse sem állt, mellesleg Pálinger bravúrjai is elijesztették őket, nem csoda, hogy Dokic és Lovász is egy-egy alkalommal inkább kapu mellé ejtette a labdát, semmint megpróbálta volt "átlőni" a válogatott hálóőrt.

A hajrára már nem nőtt a különbség, igaz, nem is csökkent, a Dunaferr 29-19-re, ekkora különbséggel is megérdemelten győzött, s szerezte meg két fordulóval az alapszakasz vége előtt az első helyet.

Pincési László

[origo]