Vágólapra másolva!
Négygólos vereséget szenvedett a Fotex-Veszprém a dán Kolding IF otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, így a jövő vasárnapi visszavágó nehéznek ígérkezik. A Pick-Szeged súlyos vereséget szenvedett a KEK-ben, a Dunaferr viszont idegenben nyert az EHF-kupában.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:
Kolding IF (dán) - Fotex-Veszprém 31-27 (13-13)
góldobók: Boesen 7/1, Linders 6, Flensborg, Westerholm, Forslund 4-4, Schuchel 3, Spellerberg 2, R. Petersen 1/1, illetve Pásztor 6, Jovic 5, Diaz, Lazarov, Perez 4-4, Éles 2, Dzomba 1/1, Goluza 1/1

Ötletes, gyors támadásokat vezettek a csapatok, ennek következtében sok találat esett. A 21. percig egyik fél sem tudott egy gólnál nagyobb előnyt szerezni. Ekkor 11-9 lett a Veszprém javára, ezt követően viszont megszakítás nélkül háromszor lőtt gólt a Kolding.

A szünet előtti hajrában már sokkal hatékonyabb volt a csapatok védekezése, az utolsó hat percben csak egyszer-egyszer rezdült Walstad, illetve Fazekas hálója. Ami figyelemre méltó, hogy a dánok alaposan kielemezték Perez játékát: a portugáliai világbajnokság gólkirálya a nyitó félórában négyszer kísérletezett, háromszor blokkolták, és egy lövése a kapu mellett hagyta el a játékteret.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A második játékrész elején változatlanul fej-fej mellett haladt a két együttes, de egyre több vendégjátékos kapott kiállítást. A fáradó Veszprém később fokozatosan került egyre nagyobb hátrányba, negyedórával a vége előtt négy (23-19), az 52. percben hat gól (28-22) volt a Kolding előnye.

A hajrában aztán a hazaiak sem sziporkáztak, s bár nyertek, nem mehetnek biztosra a jövő vasárnap 18.05-kor kezdődő visszavágón. A Veszprém a második félidőben kétszer is rövid ideig rosszul játszott, s ezért kapott ki viszonylag simán.