Vágólapra másolva!
Hátrányból várhatja a jövő szerdai visszavágót a Kaposvár a férfikosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében, miután hazai pályán vereséget szenvedett a Körmend csapatától. Bajnoki mérkőzésen a Zalaegerszeg hosszabításban győzött a Szolnok ellen.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Kaposvári Klíma-Vill KK - Marc-Körmend 69-72 (16-23, 16-24, 19-13, 18-12)
Kaposvár, városi sportcsarnok, 1100 néző
vezette: dr. Vígh, Faidt
Kaposvár: Simon (14/3), Dzunic (-), Szőke (7/6), De Gray (16), Ivkovic (6). Csere: Archbold (21/6), Varga R. (-), Fülöp (4),
Filipovic (1). Vezetőedző: Goran Miljkovic
Körmend: Toroman (9/9), Németh I. (20/6), Toya (14/3), Mujanovic (4), Grebenár (5). Csere: Hainje (9), Trummer (3/3), Lóránt P. (8/3). Vezetőedző: Zsebe Ferenc
az eredmény alakulása: 3. perc: 4-4, 7. perc: 11-16, 13. perc: 18-30, 16. perc: 23-33, 23. perc: 38-49, 27. perc: 44-58, 33. perc: 53-63, 38. perc: 61-65
kipontozódott: Ivkovic (a 35. percben), Szőke (a 38. percben), illetve Grebenár (a 34. percben)

Szinte napra pontosan egy esztendeje ugyanez a két csapat játszotta a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését. Akkor a körmendiek otthonában kezdődött a párharc, s a piros-feketék 18 pontos előnyt csikartak ki a visszavágóra. A kaposvári összecsapáson hiába nyert tíz egységgel a Klíma-Vill KK, a továbbjutás elmaradt. A somogyiaknak tehát lett volnamiért törleszteni. Még akkor is, ha a két gárda tavaly őszi bajnokiját Goran Miljkovic edző csapata nyerte.

A Körmendben természetesen kezdőként kapott helyet a Benetton Trevisótólhazatérő Németh István. A vendégeknél kezdetben Grebenár volt kétszer eredményes, de a minimális vasi előnyt De Gray és Ivkovic hamar kiegyenlítette. A negyed derekánt hiába dobott szép triplát Szőke a sarokból, fél percen belül öt ponttal válaszoltak a körmendiek. A "medvepuszit" kapó Dzunicot az amerikai Archbold váltotta a kaposváriaknál és Miljkovicnak időt is kellett kérnie. Továbbra is elrontott dobások jellemezték a hazaiak játékát, Toroman és Toya révén pedig egyre jobban elhúzott az ellenfél.

A folytatásban is igen higgadtan, okosan kosárlabdázott a Körmend, amely jó százalékkal értékesítette helyzeteit és 28-18-ra húzott el. Elsősorban Toya volt tarthatatlan, de társai is hasznosan játszottak. A hazai oldalon a büntetők is kihasználatlanok maradtak, így maradt az utóbbi időben megszokott forgatókönyv, vagyis a hátrány ledolgozása. A somogyi oldalon leginkább talán Archboldra lehetett számítani, aki bátran tört a körmendi gyűrűre. Hiába araszolt közelebb a Klíma-Vill riválisához, a vendégek rendre pontos triplákkal tartották a különbséget. A szünet előtt Toroman és Trummer újabb triplákkal zilálta szét a somogyi állásokat. A kaposváriak esélyeit rontotta, hogy Dzunic sérült combja miatt továbbra is csak a padról nézhette társait.

A szünet után Archbold fújt riadót, az ő négy pontjával jutott közelebb a hazai gárda. Ekkor sokat jelentett De Gray harcossága amivel az amerikai rendre megnyerte csatáit a palánkok alatt. Közben tíz alá csökkent a különbség és a jobban védekező Klíma-Vill előtt megcsillant az egyenlítés lehetősége is. Két perc múlva heves fütty fogadta Miljkovic húzását, amikor Szőkét Vargára cserélte, Németh I. pedig higgadt kosaraival visszaállította a megnyugtatóbb körmendi előnyt. A zárószakasz előtt Simon és De Gray találataival ismét tíz alá jutott a Kaposvár, ám csak Németh I. újabb triplájáig. A 34. percben Grebenár, majd egy perc múlva Ivkovic is kipontozódott.

Az utolsó időszak egyetlen kérdése maradt, hogy nyerhet-e a Klíma-Vill. Ekkor Fülöp és De Gray tartotta a frontot, Toya szándékos szabálytalansága után pedig a reklamáló Zsebe edző kapott technikait. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó kaposváriak azonban a kihagyott büntetők miatt már nem tudtak fordítani.

Goran Miljkovic: "Sajnos későn kezdtünk el igazán harcosan védekezni,remélem a visszavágón ki tudjuk harcolni a továbbjutást."

Zsebe Ferenc: "Örülök, hogy a visszavágóra jó esélyeink maradtak, a játékvezetők második félideji teljesítményét hadd ne minősítsem."

További eredmények:
Atomerőmű - Szombathely 96-71 (18-19, 33-14, 22-24, 23-14)
Veszprémi Egyetem - Debreceni Vadkakasok 68-97 (23-26, 12-26, 16-23,
16-21)

Balatoni Hajnalka