Vágólapra másolva!
Hat nap híján három év után ismétli magát a pólós történelem: akárcsak 2000. március 14-én, szombaton is a Vasas és a BVSC játssza a vízilabda Magyar Kupa döntőjét.

Az utolsó egymás elleni fináléban a vasutasok 8-6-ra nyertek, s ötödször hódították el a trófeát. Azóta viszont két kupadöntőt rendeztek nélkülük, s mindkettő mostani ellenfelük, a Vasas sikerét hozta: a jubileumi 75. alkalommal a Szeged, legutóbb pedig az FTC legyőzésével. Különösen ez utóbbi, a 12. MK-győzelem hagyott maradandó emlékeket a sportág híveiben: Somossy József legénysége hosszabbítás után diadalmaskodott 9-8-ra. A tavalyi győzelem jó előjel volt, mert követte a KEK-elsőség is a Mladost Zagreb ellenében.

Most ebből a szempontból hasonló a helyzet: a Vasas szokása szerint három fronton igyekszik helytállni. Íme, az egyáltalán nem lebecsülendő program az MK- és KEK-címvédő számára:
március 8.: Magyar Kupa-döntő a BVSC ellen
március 15. és 29.: KEK-döntő a Posillipo Napoli ellen
április 1.: bajnoki rangadó a Honvéd ellen
április 5-től: bajnoki rájátszás

A Vasas fantasztikus bravúrral harcolta ki csütörtökön a Honvéd ellen a döntőbe jutást. Miután az elődöntő első meccsét 9-5-re elvesztette, a visszavágót 10-5-re megnyerte. A BVSC, mondhatni, besétált a fináléba: Szegeden 13-3-ra nyert, aztán a Szőnyi úton 11-11-et játszott.

Az elmúlt fél évben kétszer játszott egymás ellen a két honi élcsapat: október 26-án a Vasas 7 másodperccel a vége előtt lőtt góllal 7-6-ra nyert a Komjádi-uszodában, január 10-én a Szőnyi úton, egy meglehetősen hisztérikus hangulatú bajnokin 8-8 lett az eredmény.