Társoldalunk:

Bravúr kell a Fotex és Pick kéziseinek

Nehéz helyzetben várja az európai kupanegyeddöntők visszavágóit a Fotex-Veszprém és a Pick-Szeged férfikézilabda-csapata. A bajnok veszprémiek Dániában négygólos vereséget szenvedtek a Koldingtól, a Tisza-partiak nyolccal kaptak ki a világ talán legjobb bajnokságának listavezetőjétől, a német Lemgótól. Javítani vasárnap, hazai környezetben kell.

A Fotex egy hete 31-27-re kapott ki Koldingban, s a négygólos hátrányt Veszprémben kellene ledolgozni. Márpedig ez nem elképzelhetetlen, bár a dán sajtó állítja: ha a dán együttes eddig előnyben várta a visszavágót, akkor mindig továbbjutott. Itt az ideje változtatni ezen. A hazaiaknál Sterbik, Fazekas, Iváncsik, Dzomba, Pérez, Díaz és Lazarov is sérült, de elképzelhetetlen, hogy ne vállalják a sorsdöntő összecsapást.

"Sokba került nekünk a világbajnokság.  A vb óta egyetlenegyszer sem tudott együtt gyakorolni a társaság. Nem lehet agyonhajszolni a játékosokat, mert annak ez lesz a vége" - vélekedett dr. Hunyadfalvy Ákos klubelnök a csapat hivatalos honlapján.

A hírek szerint napokkal ezelőtt minden jegy elfogyott, sőt a klub pótlelátót is építtetett, így 2800-an láthatják majd a helyszínen az összecsapást. A találkozó vasárnap, 18.05-kor kezdődik (m2), vezeti az ukrán Vakula, Ljudowik kettős.

A Szeged nyolcgólos hátránnyal (40-32) kezdi a 17.30-kor kezdődő KEK-negyeddöntő visszavágóját, s a TBV Lemgo ellen szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik a továbbjutás. Korábban akadt már arra példa a szegedi kézilabda-históriában, hogy a gárda nagy különbségű vereség után hazai pályán vívja ki a továbbjutást, ám ez a német sztárcsapat nem összehasonlítható sem az ukrán Brovari, sem a norvég Runar Sandefjord együttesével.

A Szegedben Habuczki nem játszhat, de sérült a két átlövő, Kotormán, valamint Bajusz keze is. A Lemgóban a műtétjét követően lábadozó Daniel Stephanon kívül mindenki tiszteletét teszi az újszegedi sportcsarnokban (még a betegséggel bajlódó Christian Ramota kapus is), amelynek kapuit 14.30-kor nyitják ki. A vasárnap 17.30-kor (Sport1) kezdődő mérkőzést a francia Bord, Buy játékvezetői páros dirigálja.

Igazságtalanság lenne megfeledkezni a Dunaferr együtteséről, amely az EHF-kupában a svájci Pfadi Winterthur ellen lép pályára, s mivel idegenben is győzött 27-24-re, esélyese a párharcnak. Ám a svájci gárda korábban a horvát Medvescsak Zagreb és az ukrán Portovik Juzsnyij otthonából is győztesen tért haza, így nem szabad, nem lehet félvállról venni a találkozót. Egyetlen kérdőjel Kertész Balázs szereplése, ő még a Békés elleni bajnokin szenvedett térdsérülést. A mérkőzésre szombaton 17 órától a szlovén Krstic, Ljubic bírópáros felügylete mellett kerül sor.

Férfi európai kupák, negyeddöntő, első mérkőzés:
Bajnokok Ligája
Kolding IF (dán)-Fotex-Veszprém 31-27 (13-13)
RK Zagreb (horvát)-Montpellier (francia) 28-28 (17-16)
SC Magdeburg (német)-Portland Pamplona (spanyol) 22-26 (9-12)
Prule 67 Ljubljana (szlovén)-THW Kiel (német) 33-33 (16-15)

KEK
TBV Lemgo (német) - Pick-Szeged 40-32 (20-12)
Ademar Leon (spanyol)- Ciudad Real (spanyol) 30-26 (14-15)
Celje PL (szlovén)-HC Voronyezs (orosz) 44-23 (21-11)
Redbergslids (svéd)-SO Chambery (francia) 30-21 (19-8)

EHF-kupa
Pfadi Winterthur (svájci)- Dunaferr 24-27 (14-14)
Nordhorn (német)-Dinamo Astrahany (orosz) 27-25 (13-14)
BM Altea (spanyol)-Bjerringbro Randers (dán) 24-23 (9-8)
Granitas Kaunas (litván)-FC Barcelona (spanyol) 25-34 (8-22) és 25-33 (11-18)

KAPCSOLÓDÓ CIKK