Vágólapra másolva!
A Fotex KC Veszprém férfikézilabda-csapata bejutott a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, miután a negyeddöntő visszavágóján tíz góllal legyőzte a dán Koldingot. A KEK-ben a Pick Szegednek nem sikerült a bravúr: Kotormánék kettős vereséggel búcsúztak a kupa további küzdelmeitől, miután a negyeddöntő visszavágóján 34-30-ra kikaptak a vendég német TBV Lemgótól.

Férfikézilabda-Bajnokok Ligája, negyeddöntő visszavágó:
Fotex KC Veszprém - Kolding IF 36-26 (19-14)
Veszprém, 3000 néző
vezette: Vakula, Ljudovik (ukránok)
Veszprém: STERBIK 1 - Dzomba 1, Gál 1, Csoknyai, JOVIC 5, Diaz 3, Pásztor 4. Csere: Fazekas (kapus), ÉLES 6, Lazarov 5 (1), TÓTH, PEREZ 6, ZSIGMOND 4, Goluza. Edző: Zdravko Zovko.
Kolding: Walstad - Forslund 1, FLENSBORG 5, Spellerberg 2, Sivertsson 1, BOESEN 8 (5), SCHNUCHEL 6. Csere: A. Petersen (kapus), Linders 2, R. Petersen, Westholm 1, M. Nielsen. Edző: Ulf Sivertsson.
kiállítás: 12, illetve 4 perc.
hétméteres: 1/1, illetve 7/5.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 3-1, 10.: 7-7, 18.: 12-10, 29.: 19-13, 35.: 23-15, 40.: 26-17, 49.: 29-20, 54.: 30-24.
Továbbjutott: a Fotex, 63-57-es összesítéssel.

A találkozó elején remekül védekeztek a hazaiak, míg a túloldalon a dánok képtelenek voltak megállítani a hat perc alatt három gólig jutó Diazt. Ennek megfelelően meglépett a Fotex, amely hamar elvesztette első számú hálóőrét, Sterbiket, akit sérülés miatt Fazekas váltott a kapuban. Magára talált a dán bajnok, a vendégek remekül használták leghatásosabb fegyverüket, a lerohanást. Ennek megfelelően a tizedik percben már 7-7-et mutatott az eredményjelző. A félidő derekán Diaz helyére védekezésben Tóth, támadásban Perez állt be. Mindez alapvetően megváltoztatta a játék képét, sokkal stabilabb lett a Fotex védekezése. A dánok még emberelőnyben sem tudtak a hazaiak fölé nőni, szép lassan távolodott tőlük a magyar bajnok. Már öt perccel az első félidő lefújása előtt átvette összesítésben a vezetést a bakonyi alakulat, hiába próbálkozott többféle taktikai variációval Sivertsson mester.

Fordulás után tovább pergett a Fotex oktatófilme, Perez csodás labdaszerzése, Pásztor alapvonalról lőtt gólja teljesen megrendítette a Koldingot. Feltűnő volt, hogy a vendégek igen keveset cseréltek, a találkozó nagy részét hét mezőnyjátékossal játszotta végig a KIF. A fáradó dánok pedig képtelenek voltak mit kezdeni szinte hibátlanul játszó veszprémiekkel. Élesék a saját fegyverükkel kényszerítették térdre a vendégeket, góljaik többségét leindításból, vagy beállós pozícióból szerezték. Sterbik közben parádézott a kapuban, a fájós lábbal védő hálóőr két hetest is hárított. 29-20 után még egy utolsó hajrát indítottak a dánok, hat gólra csökkentették hátrányukat. Ekkor azonban ismét "közbeszólt" a mezőny legjobbja, Sterbik Árpád, aki védéseivel őrületbe kergette Flesborgékat. Hiába kért időt Ulf Sivertsson, hiába rendelte ki félpályás letámadásra csapatát, hiába hozta le kapusát az utolsó percekre, a Fotex fiestáját már nem tudta megakadályozni. Az utolsó percben Sterbik tette fel a koronát a saját maga, és csapata teljesítményére, miután az egész pályát átívelve lőtt az üresen maradt dán kapuba.

Zdravko Zovko (Veszprém): "A Kolding okosan és jól játszott, de mi nagy akarásunknak köszönhetően felülmúltuk őket. Gratulálok a fiúknak, és köszönöm fantasztikus közönségünknek a buzdítást. Döntő volt a mérkőzésen Sterbik teljesítménye, aki parádésan védett. Az elődöntőben szinte mindegy, hogy kit kapunk, a legjobb négy között már nincs könnyű ellenfél."

Ulf Sivertsson (Kolding): "A mai napon egyértelműen jobb volt a Fotex. Csapata motiváltabb volt, hatalmas lökést adott nekik a publikum biztatása. Mindezek mellett Sterbik világklasszis teljesítménye is döntőnek bizonyult. A legjobb négy között kiváló csapatok vannak, de én a Fotexre fogadnék."

A Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Fotex KC Veszprém mellett a spanyol Pamplona (a német Magdeburg ellen), a szlovén Ljubjana (német Kielt legyőzve) és a francia Montpellier (a horvát Zágrábot búcsúztatva) jutott még be. Az elődöntő sorsolása kedden délután lesz Bécsben.

További eredmények:
THW Kiel (német) - Prule 67 Ljubljana (szlovén) 26-28 (11-12)
Tj: a Ljubljana, egy-egy győzelemmel és döntetlennel.

Montpellier (francia) - RK Zagreb (horvát) 34-25 (17-13)
Tj: a Montpellier, egy-egy győzelemmel és döntetlennel.

Péterváry Károly