Vágólapra másolva!
2001. november 7-én már sikerült a bravúr, gyaníthatóan az akkori 72-71-es eredménnyel most is kiegyeznének a soproni kosárlabda-drukkerek. Annak idején a csehországi Brnóban, Euroliga-mérkőzésen diadalmaskodni tudott a GYSEV. Ha ez az idegenbeli bravúr kedden is sikerülne Dirk Bevilaqua lányainak, a soproniak óriási lépést tennének rég áhított céljuk, az Euroliga négyes döntője, a Final Four felé.
Bourges-ba megy a PSVK

Kedden Bourges-ban az Euroliga négyes döntőjébe jutásért mérkőzik a másik magyar Euroliga-csapat, a PVSK. Rátgéber László vezetőedzőtől azt kérdeztük, van-e esélyük idegenben?

"Persze, hogy van, szerintem legalább 50 százalék. A Bourges most verhető, de övé a pályaelőny. Ám nekünk az elmúlt két évben kétszer is sikerült már győznünk Bourges-ban. Ugye, az a Slobodanka Tuvic Olivier Hirsch edző csapatának centere, aki tavaly még a mi sztárunk volt. Valami azt súgja, 'Boba' ideges lesz, túlzottan is bizonyítani akar majd ellenünk. Mi mindent tudunk az ő játékáról, igaz, ő is a mienkről. Persze nem egyszemélyes csapatról van szó, a kontinens legjobbjának megválasztott Melain, az orosz Korstine, a brazil Kelly da Silva Santos, a francia Európa-bajnok válogatott irányítója, Yannick Souvré mind-mind klasszis" - nyilatkozta a szakvezető.


- Manapság ritka, hogy egy csapatnak ennyi ideje legyen felkészülni egy ilyen fontos összecsapásra. Mi volt a menetrend? - kérdeztük a soproniak ausztrál edzőjét.

- Valóban, nem kevesebb, mint kilenc napot készülhettünk. Három napon át igen kemény volt a program, napi két edzéssel, majd kaptak másfél nap pihenőt, a lányok. Attól kezdve napi egy edzéssel készültünk. Felkészülés közben játszottunk néhány edzőmeccset az Ászok junior fiúcsapatával, amelynek játékosai a Brnót "szimbolizálták".

- Gondolom, ön is alaposan felkészült a csehek játékából...
- A mezőnysoruk nagyon gyors játékosokból áll, akik roppant agresszíven védekeznek. Hamzová, Machová, Zirková és Godályová ilyen kosarasok, nem szabad hagyni, hogy lendületbe jöjjenek. Centereik, Vodicková és Sakirová nem kimondottan magasak, ám roppant erős, és agresszív, erőszakos centerek. Azért is gyakoroltunk a fiúk ellen, hogy felkészüljünk a Brno erős játékosaiból és erőszakos játékából.

Kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

- Hogyan lehet megverni a nagynevű ellenfelet?
- A Brno mezőnyemberei nagyon agresszíven védekeznek, de remélem, Balogh és Bogojevic meg tudja majd oldani a feladatot. Roppant fontos, hogy fegyelmezetten kosarazzanak a lányok, ne adjanak el túl sok labdát. Le kell lassítani a Brno mezőnyembereit, centerposzton viszont Zakaluzsnaja, Seres és Lichnerová is gyorsabbak, mint a Brno palánk alatti játékosai, és ezt ki lehet használni.

Botár László, Ch. Gáll András