Vágólapra másolva!
Nem mondhatni, hogy Fortuna a Fotex-Veszprém kézilabdacsapata mellé állt volna, hiszen az együttes a Bajnokok Ligája elődöntőjében a három lehetséges ellenfél közül a legnehezebbet, a spanyol Portland San Antonio együttesét kapta. A Dunaferr sem örülhet túlzottan, hiszen az orosz Lukoil-Dinamo Asztrahány már a távolság miatt is kellemetlen rivális lesz az EHF-kupában.
A Portland kerete:

kapusok: Inaki Malumbres Aldave, Vladimir Rivero Hernández (kubai), Xavier Casas De Carlos
mezőnyjátékosok: Oscar Mainer San Martín, Javier Ortigosa Contín, Arnaud Calbry (francia), Víctor Aldunate, Nedeljko Jovanovic (német), Mateo Garralda Larumbe, Alberto Martín Goni, Oleg Kiszeljov (orosz), Alberto Urdiales Márquez, Jackson Richardson (francia), Ambrosio J. Martín Cedres, Dirk Beuchler (német), Mihail Jakimovics (fehérorosz), Juancho Pérez Márquez
edző: Javier Equisoain Azanza



Ami a csoportmeccseket illeti: amíg a Fotex az A csoportot, addig a Portland a B csoportot nyerte meg a dán Kolding, az olasz Trieszt és az ukrán Sahtar Doneck ellen. Egyetlen eddigi vereségét ugyanúgy Dániában szenvedte el, mint a magyar együttes a negyeddöntőben. Érdekesség, hogy tavaly ugyancsak az elődöntőben futott össze a két együttes, akkor a magyar együttes a hazai 27-19-es győzelmet követően idegenben ki is kaphatott 27-21-re, úgy is továbbjutott.

Saracevic is bunyózott, kizárták a Rijekát/sport/csapat/kezilabda/20030114saracevic.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A csapat igazi világválogatott: a kapuban a Magyarországon is jól ismert kubai Hernandez áll, aki korábban a Dunaferrben védett. A keretben található az 1995-ös esztendőben a világ legjobbjának választott, világbajnoki aranyéremmel is büszkélkedő francia Jackson Richardson, az oroszok 130-szoros válogatott klasszisa, Oleg Kiszeljov, hogy a fehérorosz Mihail Jakimovicsról meg ne feledkezzünk. A spanyol válogatottat többek között Garralda, illetve Urdiales képviseli. Az együttes hazája bajnokságában a Barcelona és a Ciudad Real mögött a harmadik helyen áll, eddig két vereséget szenvedett - éppen a két riválistól - és kétszer játszott döntetlent (Cantabria, Granollers).

A Fotex "szerencséje" az lehet, hogy a gárda két kulcsjátékosa, Richardson és Jovanovic is sérült, s a szakvezetés azt próbálja elérni, hogy a világbajnokság óta szenvedő francia klasszis legalább addig halassza el térdműtétjét, amíg a csapat áll a BL-ben. Ám a döntés Richardson kezében van. Nincs könnyű helyzetben a Fotex sem, hiszen minimum hathetes kényszerpihenő vár a súlyos térdsérülést szenvedett Sterbik Árpádra, aki így nem játszhat a március 29-én vagy 30-án rendezendő első mérkőzésen, illetve egy héttel később sorra kerülő visszavágón sem.

"Nem örülök, hogy megismétlődik a tavalyi elődöntő, bár a végeredménnyel elégedett lennék. Tudom, sokan azt tartják előnyösnek, hogy a visszavágó legyen otthon, én mégis jobban szeretem, ha az első mérkőzést rendezhetjük mi. A tapasztalt, rutinos játékosokból álló Portland világviszonylatban is az utóbbi évek egyik legjobb csapata. Felvételről láttam a címvédő Magdeburg elleni két negyeddöntős összecsapását. Mit mondhatnék? Nem lesz egyszerű dolgunk, sok függ a formába hozástól, erre kevesebb, mint három hét áll rendelkezésünkre. Bízom benne, hogy a sérült Sterbik felépül addigra" - nyilatkozta Zdravko Zovko, a Veszprém vezetőedzője az MTI-nek.