Vágólapra másolva!
Még négy magyar nőikézilabda-csapat érdekelt a nemzetközi kupasorozat negyeddöntőiben, közülük egyedül a Cornexi-Alcoa együttese szerepel hazai közönség előtt a hét végén. A fehérváriak az EHF-kupában a francia Dijont fogadják, a Dunaferr Volgográdba utazik, a KEK-ben a Győr Zilahon meccsel, míg a legrangosabb sorozatban a bajnok Herz-FTC Valenciában lép pályára.

A női Bajnokok Ligájában szombaton lép pályára a Herz-FTC kézilabdacsapata, amely a hangzatos nevű El Osito L'Eliana Valencia ellen mérkőzik. A negyeddöntő első összecsapásán a spanyol együttes az 1997-98-as évadot emlegetheti a leggyakrabban, amikor is a gárda a budapesti 28-25-ös győzelem után otthon 30-23-ra nyert, s végül egészen a BL-döntőig menetelt. A Fradiban mindenki egészséges, s biztos abban, ez a kettős vereség nem történik meg. Sőt... Amennyiben igazak a hírek, s Morszkova valóban sérüléssel bajlódik, akár a bravúr sem elképzelhetetlen. A csoportmérkőzések során a Valencia otthon legyőzte a Szkopjét (35-25) és a Koprivnicát is (32-31), de kikapott a Toljattitól (22-23).

Vásárhelyen hagyott egy pontot a Győr/sport/csapat/kezilabda/20030312vasarhelyen.htmlBezárják a győri kézis aranybányát/sport/csapat/kezilabda/20030305bezarjak.html

A Kupagyőztesek Európa Kupájában a Győr helyzete nagyon nehéz, hiszen Nitescu sérülése megbontotta a védelmet, ennek tudható be a Hódmezővásárhelyen kiszenvedett bajnoki döntetlen is. Ráadásul Vérten Orsolya belázasodott. Ám a fiatal gárdában rengeteg a tehetség, s ha lesz tartása a csapatnak, akkor még a várhatóan nagyon forró légkörű zilahi katlanban is lesz esély a visszavágóra reményt keltő eredmény elérésére. Bár meg kell említeni: a Zilah bombaformában van, a Rapid Bucurestit például nyolc góllal verte a legutóbbi bajnoki fordulóban.

Az EHF-kupában a Cornexi a francia Dijont fogadja, s a szakvezetés 5-7 gólos előnyt szeretne szerezni a visszavágóra. Deli Ritára nem számíthat Pánczél Barabás edző, az átlövőt ugyanis meg kellett műteni. A Dunaferr dolga nehezebb, Kiss Szilárd tanítványainak Volgográdban kell helytállniuk, lehet, a bokáját fájlaló Szrnka nélkül.

A hét végi program:
Bajnokok Ligája
szombat:
El Osito L'Eliana Valencia (spanyol) - Herz-FTC 19.00 (vezeti: Lemme, Ullrich - német)
Viborg (dán) - Lada Toljatti (orosz)
RK Buducnost MONET (szerb-montenegrói) - Ikast Bording (dán)
Larvik (norvég) - Krim Ljubljana (szlovén)

KEK
péntek:
Lokomotiva Zagreb (horvát) - Kolding (dán)
szombat:
Alsa Elda Prestigio (spanyol) - Szpartak Kijev (ukrán)
vasárnap:
Silcotub Zalau (román) - Győri Graboplast ETO 11.00 (vezeti: Abrahamsen, Kristiansen - norvég)
Besancon (francia) - Bayer Leverkusen (német)

EHF-kupa
szombat:
Cornexi Alcoa - Dijon (francia) 18.00 (vezeti: I. Kostov, M. Kostov - bolgár)
Motor Zaporoshje (ukrán) - Rocasa Gran Canaria (spanyol)
Oltchim Valcea (román) - Slagelse (dán)
vasárnap:
AKVA Volgograd (orosz) - Dunaferr SE