Vágólapra másolva!
A Domino-BHSE vízilabdacsapata egy negyed alatt eldöntötte a két pont sorsát utolsó előtti BL-csoportmeccsén a címvédő Olimpiakosz Pireusz ellen és bebiztosította a már korábban megszerzett első helyét.

Bajnokok Ligája, Piros csoport, 5. forduló:
Domino-BHSE - Olimpiakosz Pireusz (görög) 6-4 (1-0, 5-1, 0-2, 0-1)
Kőér utca, 800néző, V: Simion (román), Vdivodin (orosz)
gól: Kiss 3, Bárány, Molnár, Sugár 1-1, illetve Marulisz 2, Kalakonasz, Szkizasz 1-1
emberelőny: 4/2, illetve 9/4
négyméteres: 1/1, illetve 0

Ahhoz képest, hogy ez a két csapat vívta tavaly májusban a Margitszigeten a BL-döntőjét, mostani találkozójuk nem kívánkozik a pólótörténelem aranykönyvébe. Mindkét gárda sok hibával játszott, a görögökre, tavalyi önmagukhoz képest, rá sem lehet ismerni.

Az elején kiegyenlített küzdelem folyt a medencében, minimális hazai fölénnyel. A második játékrész elején még egyenlítettek a vendégek (1-1), de utána lényegesen gördülékenyebb lett a Honvéd addig döcögő játéka, és ez nem egészen hat perc alatt öt gólban is megmutatkozott (6-1). A harmadik és a negyedik negyed kevés említésre méltó eseményt, három létszámfölényes görög találatot hozott, ennek köszönhető a viszonylag szoros eredmény.

A csoport állása:
1. Honvéd 9 pont
2. Mladost Zagreb 5
3. Olimpique Nice 4
4. Olimpiakosz Pireusz 2

A március 29-i, utolsó csoportkörben a Honvéd a francia bajnokot fogadja. A pillanatnyi helyzet szerint a Final Four elődöntőjét a magyar bajnok vagy a Spandauval, vagy a Barcelonával játssza május 16-án, a nem hivatalos információk szerint Genovában.