Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-bajnokság csütörtöki játéknapján a Soproni Postás 64-59-re legyőzte a városi rivális és címvédő GYSEV együttesét. A Diósgyőr a BEAC elleni sikerével (100-47) megelőzte a tabellán az immár csak negyedik GYSEV-et. Első helyen a Szekszárdot 89-42-re verő PVSK áll.

Soproni Postás - GYSEV-Orsi 64-59 (17-16, 20-18, 12-12, 15-13)
Sopron, 2000 néző
vezette: dr. Valovics, Bognár
Postás: ENGLERT 15/9, CSÁKÁNY 15/3, Fodor 2, AMBRUS 16/6, PAPP 14. Csere: Barnes 2, Russai. Edző: Meszlényi Róbert.
GYSEV: Bevilaqua 2, BOGOJEVIC 11, Balogh 10/3, Seres 2, ALESSANDRA 18. Csere: ZAKALUZSNAJA 16, Dénes, Szőke. Edző: Dirk Bevilaqua.

A Postásban bár melegített, nem lépett pályára a kisebb sérüléssel bajlódó Eördögh, a GYSEV-nél pedig a szlovák Lichnerová maradt ki a keretből. Váltott vezetéssel indult a városi rangadó, majd Alessandra erőteljes és ponterős palánk alatti játékával a negyed közepére ötpontos előnyre tett szert a GYSEV. Ezután jött Barnes, akivel "stabilizálódott" a Postás védekezése. Támadásban az extázisban kosarazó Englert repítette előre a "hazaiakat", az ő találataival fordított a negyed végére a Postás.

6-0-s rohammal nyitotta a második negyedet a GYSEV, amelynél ott magasodott a palánkok alatt a kétméteres Alessandra, és a nála csupán egy centivel "kisebb" Zakaluzsnaja. Kihasználva magassági fölényét újra meglépett riválisától a GYSEV. Ezt követően Postás-periódus következett, Papp két dupla plusz büntetős akciója jelenette az újabb fordulatot. A bajnokot ekkor Zakaluzsnaja tartotta versenyben. Aránylag hosszú ideig virított "teniszeredmény", azaz 30-30 az eredményjelzőn. A félidő vége Ambrus és Zakaluzsnaja pontpárbaját hozta, amelyet a Postás-játékos azzal nyert meg, hogy két duplája mellett még egy triplát is elsüllyesztett a GYSEV kosarában.

Centerei révén hamar fordított a GYSEV a második félidő elején. A Postás három és fél perces kosárcsendjét Csákány törte meg, aki ebben a periódusban vállaira vette csapatát. Duplája után egy triplát is beemelt, míg a másik oldalon Bogojevic villant. A negyed Ambrus sarokból, "fordulásból" dobott triplájával ,és hárompontos Postás-vezetéssel zárult.

A két színes bőrű center, Alessandra és Barnes kosaraival indult a befejező szakasz. Nagy csata, szikrázóan kemény védekezés és kosármentes időszak következett. Balogh triplát, majd Bogojevic duplát dobott a támadóidő utolsó pillanatában. Fordított a GYSEV, majd újra Englert villant egy triplával, újabb fordulatot hozva és visszaszerezve a Postásnak a vezetést. A hajrában Zakaluzsnaja rontott két büntetőt, a másik oldalon Fodor villant egy duplával, erőt adva ezzel újabb kosarak szerzésére Pappnak és Csákánynak.

A női NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20030215anoikosarlabdanb.htmlMagyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Az utolsó két percre hétpontos Postás-vezetéssel fordultak a csapatok. Letámadott, és Balogh révén négy pontot szerzett a GYSEV. Ötven másodperccel a vége előtt Zakaluzsnaja és Csákány ugrottak feldobásnál, és bár a GYSEV cemtere elütötte a labdát, azt Englert szerezte meg, Balogh pedig kisvártatva kipontozódott. A Postás akcióját Papp fejezte be két ponttal huszonnégy másodperccel a befejezés előtt, és erre már nem volt válasza a GYSEV-nek.

Meszlényi Róbert (Postás): "Harminchat percig nem lehetett tudni, hogy ki nyer ma. A végjáték a miénk volt, játékosaim újra olyan produkciót nyújtottak, hogy csak csodálni tudom őket."

Dirk Bevilaqua (GYSEV): "Kitűnően játszott ellenfelünk, gratulálok a Postásnak, megérdemelten nyert."

Botár László