Társoldalunk:

A Posillipo elhódította a KEK-trófeát a Vasastól

Kovács Zoltán nemcsak kitűnően védett, hanem kapus létére gólt is lőtt, ez is bizonyítja azt a könnyed magabiztosságot, amivel a Honvéd Domino megnyerte utolsó BL-csoportmérkőzését a francia bajnok ellen.

Bajnokok Ligája, Piros csoport, 6. forduló:
Honvéd Domino - Olympique Nice (francia) 8-5 (2-0, 3-2, 1-0, 2-3)
Kőér u., 800 néző
vezette: Osoy (török), Rotummo (olasz)
gól: Biros, Bárány 2-2, Kovács, Bereczki, Fodor, Szívós 1-1, illetve Gyurcsi 3, Hrosik, Silvis 1-1.
emberelőny: 6/3, illetve 12/4.
négyméteres: 1/1, illetve 0.

Eleinte lassan csordogált a mérkőzés, mégsem volt unalmas a játék, mert a hazaiak szép találatokkal húztak el a második játékrész finiséig 5-1-re. Gyakorlatilag már ekkor eldőlt a két pont sorsa a csoportelsőséget és a döntőbe jutást már korábban kiharcoló Honvéd javára.

A harmadik negyed első percének végén Kovács Zoltán észrevette, hogy kapus kollégája messze kiúszott a hálója elől, s harminc méterről, pontos lövéssel betalált fölötte. A hajrában 7-2 után érthetően kiengedett a magyar bajnok, a franciák öt perc alatt több gólt lőttek, mint addig összesen, feljöttek 7-5-re, de a végén Bereczki gondoskodott a tekintélyt parancsoló különbségről (8-5).

A Honvéd, egyedüliként a BL-ben érdekelt nyolc csapat közül, veretlenül fejezte be a csoportmérkőzések sorozatát: tizenegy ponttal végzett az élen és került a május 16-17-ei, genovai Final Fourba.

A csoport másik meccsén simán nyert a címvédő Olimpiakosz Pireusz ellen a Mladost Zagreb, s ezzel a horvát bajnok is bejutott a négyes döntőbe.

Eredmény:
Olimpiakosz Pireusz - Mladost Zagreb 3-6 (2-3, 0-2, 1-1, 0-0)

A csoport végeredménye:
1. Honvéd 11 pont
2. Mladost Zagreb 7
3. Olympique Nice 4
4. Olimpiakosz Pireusz 2.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK