Vágólapra másolva!
A Posillipo Napoli nyerte a vízilabda Kupagyőztesek Európa Kupáját, miután a budapesti 10-10 után a nápolyi visszavágón 4-3-as győzelmet aratott a címvédő Vasas ellen. A Domino 8-5-re megnyerte utolsó meccsét a Nice ellen a Bajnokok Ligája piros csoportjában.

KEK-döntő, visszavágó:
Posillipo Napoli - Vasas 4-3 (3-1, 1-0, 0-2, 0-0)
A magyar góldobók: Varga T., Tóth, Varga Zs.

Könyvajánlat

Olvassa el a vízilabda szövetségi kapitányról szóló könyvet!

Postiglione létszámfölényes találatára viszonylag hamar érkezett a válasz Varga T. jóvoltából, szintén emberelőnyből. Utána azonban a pokoli hangulatú zsúfolt uszodában a hazaiak vették át az irányítást és a vezetést, ráadásul a nyitó negyed végéig kétgólos különbséggel (3-1). A folytatásban öt perc telt el újabb találat nélkül, de Rath révén a hazaiak még a "félidő" előtt elhúztak 4-1-re.

A Vasas nem adta fel, előbb Tóth Frank, majd Varga Zsolt volt eredményes (4-3), sőt: a negyedik negyed elején akár ki is egyenlíthetett volna a magyar együttes, de - mondhatni a legrosszabbkor - kimaradt egy létszámfölényes lehetőség. Újabb gól már nem is esett, így a vendéglátó olaszok - Kásás Tamással és Steinmetz Barnabással - a budapesti 10-10 után megszerezték az utolsó alkalommal kiírt Kupagyőztesek Európa Kupáját.

A LEN-kupa fináléjának visszavágóját is a Leonessa Brescia nyerte 5-4-re a RN Florentia ellen (Firenzében 4-3-as vendégsiker született), vagyis a két olasz együttes csatája kettős győzelemmel a címvédő diadalát hozta.