Társoldalunk:

Nyolc góllal kapott ki a Fotex a kézi BL-elődöntőben

Az utolsó öt perc 4-0-s veszprémi rohamának köszönhetően "mindössze" nyolcgólos hátránnyal várhatja a férfikézilabda Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját a Fotex együttese, amely az első találkozón 28-20-as vereséget szenvedett Pamplonában. Az EHF-kupa elődöntőjében a Dunaferr Asztrahányban meglepő, 25-23-as győzelmet aratott.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
San Antonio Portland - Fotex-Veszprém 28-20 (14-9)
Pamplona, 3000 néző
vezette: Bernd Methe, Reiner Methe (németek)
gól: Garralda 6, Jakimovic 5, Juancho Perez 4, Kiszeljov 4, Urdiales 4/2, Ambrosio Martin 3, Mainer 2, illetve Diaz 5, Pásztor 4, Dzomba 3, Zsigmond 2, Goluza 2, Éles 2, Gál 1, Lazarov 1
hetes: 4/2, illetve 1/0
kiállítás: 12, illetve 8 perc

Rendelje meg a Fókusz Online akciós árú sikerkönyveit, a 20% kedvezmény mellé 500 Ft-os vásárlási utalványt kap ajándékba! Az ajánlat 2003. március 31-ig érvényes.
Részletek>>>
Egy esztendővel ezelőtt hat góllal kapott ki a Fotex-Veszprém férfikézilabda-együttese a Bajnokok Ligája elődöntőjében a spanyol Portland San Antoniótól, ám összesítésben továbbjutott, miután az első mérkőzést, Veszprémben nyolc góllal megnyerte. A helyzet idén megfordult: az első összecsapást a pamplonai gárda 28-20-ra nyerte, s a magyar bajnoknak kell visszakapaszkodnia a szinte lehetetlenről.

A találkozó előtti sérültcsatát a magyar bajnok nyerte meg, hiszen amíg a hazaiaknál a híreknek megfelelően Jovanovic és Richardson nem léphetett pályára, addig a magyar bajnoknál - Perez mellett - Sterbik nem szorult a lelátóra. A szerb csodakapus ugyanis felépült, vállalta a játékot, így a két hetes szerződéssel rendelkező horvát Basic lett az, akit nem nevezett a szakvezetés a találkozóra.

Arra az összecsapásra, amelyet meglepetésre a Fotex kezdett bátrabban és eredményesebben. Diaz két góllal nyitott, Sterbik sorozatban három bravúrt mutatott be a kapuban, közülük kétszer spárgázott, jelezve, minden a legnagyobb rendben van a sérült lábbal. 3-1-es vezetésnél kicsit megtorpant a Veszprém, a 8. percre Urdiales egyenlített (3-3), egy perccel később Kiszeljov már a vezetést is megszerezte a San Antoniónak, amely a 13. percre 6-3-ra, a 19. percre 9-5-re húzott el.

Közben a magyarok védekezése kicsit visszaesett, Lazarov teljesen veszélytelen volt, sőt, a Fotex egyetlen hetest is elhibázta. Vagy írhatnánk, mondhatnánk azt: Hernandez remekelt. A Dunaferrből is ismert kubai kapus szinte megbabonázta a vendégeket, a felső sarkos bombákat majdnem tökéletes hatékonysággal hatástalanította, s amikor a kapus "nagy felülete" már-már az őrületbe kergette a magyarokat, azok inkább a kapufát forgácsolták szét.

A félidő közepén mindkét szakvezető irányítót cserélt, de ebből is a hazaiak jöttek ki jobban. Éles helyett Goluza sem váltotta meg a világot, míg Kiszeljov helyére beálló Garralda végül hat góljával a találkozó legeredményesebbjévé nőtte ki magát.

A félidei 14-9-es spanyol előny a 40. percre már nyolc (20-12), a 44. percre tizenegy gólra nőtt (23-12). Zdravko Zovko időt kért, megpróbálta rendezni a sorokat, s amellett, hogy Sterbik helyére Fazekast cserélte be, kicsit megreformálta a csapat védekezését is. Mindhiába. Ugyan Fazekas két bravúrral mutatkozott be, ebből Éles és Gál is gólt szerzett (23-14), az utolsó öt percre 28-16-os előnnyel fordult a Portland, ám Garralda saját csapatát zavarta meg, miután - a mezőny legjobbjaként - két kézzel leütötte Goluzát, s a német játékvezetők azonnal kizárták a játékból.

A hajrát a Veszprém 4-0-ra hozta, még az addig gyakorlatilag a kaput is alig-alig eltaláló Dzomba is betalált, s Pásztor utolsó pillanatban szerzett találatával alakult ki a 28-20-as végeredmény. A Fotex erejét ismerve a hátrány nem behozhatatlan, ám a Portland mostani játéka láttán nagyon kérdéses, egy hét múlva, Veszprémben vajon hat-e a már jól megszokott mágia.

A Bajnokok Ligája-elődöntő másik mérkőzésén:
Prule 67 Ljubljana (szlovén) - Montpellier HB 29-27 (13-14)
Ljubljana, 4000 néző
vezette: Forbod, Jorstadt (norvégok)
gól: Lubej 6, Natek 5, Simonovic 4/3, Zorman 4, Ficko 3, Zrnic 3, Kastelic 2, Sokolov 1, Matovic 1, illetve Stefanovic 7/3, Burdet 5, G. Anquetil 3, Golic 3, Guigou 2, Bojinovic 2, Dinart 1, D. Kabengele 1, Karabatic 1, Puigségur 1, Sioud 1.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK