Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően az Európai Úszó Liga vezérkara a szlovéniai Kranjban tartott ülésén jóváhagyta a szervezet illetékes bizottságának javaslatát, ezzel hivatalossá és véglegessé vált a kontinens vízilabdás kupaküzdelmeinek totális reformja.

Könyvajánlat

Olvassa el a vízilabda szövetségi kapitányról szóló könyvet!

A LEN pólós szekciója február elején döntött arról, hogy megszűnik a Kupagyőztesek Európa Kupája, a BL helyett Euroliga lesz, s megmarad a LEN-kupa. Utóbbi kettőben valamennyi ország két-két csapatot indíthat. Kivételt a sportág nyolc vezető európai nemzete jelent: ők az Euroligára három-három együttesüket nevezhetik.

"Egyelőre csak az látszik biztosnak, hogy az öt legjobb csapatunk ott lesz a nemzetközi kupaküzdelmekben" - mondta Jakab Zoltán, a szövetség főtitkára. "Ha az elnökség az április közepén esedékes ülésén elfogadja a szakbizottság javaslatát, akkor a bajnokság első és második helyezettje, valamint a BVSC, mint kupagyőztes az Euroligában indul, a sorban mögöttük következők pedig a LEN-kupában."

A lebonyolításról, az őszi rajt időpontjáról még nincs döntés, az Európai Úszó Liga vezetői megbízták a pólós szakembereket, hogy készítsék el a 2003-2004-es kiírás szabályait.